Thumbnail
Μια δήλωση που μόνο ως προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί 

Μια δήλωση που μόνο ως προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς φαίνεται να μην λαμβάνει καθόλου υπόψιν της, την κοινωνική αγανάκτηση και οργή που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση με την νέα συμφωνία μνημόνιο που υπέγραψε σήμερα ο πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια ήταν και θα συνεχίσει να είναι ένα ώριμο τέκνο της ανάγκης της ενότητας της αριστεράς, διαμορφώνοντας μια νέα ενότητα της Αριστεράς με την κοινωνία», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος ξέρει τις δυσκολίες, αλλά θέλει να τις περάσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε μιλώντας «Στο Κόκκινο».

«Έχει επιτευχθεί έως το σημείο που την έκανε κυβέρνηση και θα επιτευχθεί που η ίδια η κοινωνία θα πάρει τα ηνία στα χέρια της. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη λαϊκή εκτίμηση και σοφία. Με κλειστές τράπεζες συμμετείχε στο δημοψήφισμα κι έδωσε το 61,3% στην πρόταση του πρωθυπουργού. Το έκανε αυτό γιατί ξέρει ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά θέλει να τις περάσει μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ για να δοθεί άλλη λογική και να αναμετρηθεί με τις παθογένειες στη χώρα, αλλά και τις ανάγκες της Ευρώπης», συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας.

Αναφερόμενος στην συμφωνία, λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστό ότι αυτή επετεύχθη, είπε: «Έχουμε πόλεμο που έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Πόλεμο που απαιτεί μάχες, ελιγμούς, ακόμη και υποχωρήσεις, στο βαθμό που βάζεις σαν κεντρικό θέμα να παραμείνεις ζωντανός σαν χώρα και με την ευθύνη σου σαν πολιτική δύναμη».

«Έχει σημασία να παρακολουθήσουμε και να έχουμε εμπιστοσύνη σ’ αυτόν που δίνει τη κύρια μάχη, τον πρωθυπουργό, και μέσα από αυτό να βρούμε την καλύτερη λύση. Η συμφωνία έχει μέτρα που είναι σκληρά αλλά έχει και μέτρα που στην αξιοποίησή τους μπορούν να αποβούν ωφέλιμα σε σχέση με τα δημοσιονομικά της χώρας, όπως η φοροδιαφυγή», σημείωσε.

«Δεν έκλεισε η διαπραγμάτευση με τη συμφωνία, ο αγώνας είναι ανοιχτός, έχω εμπιστοσύνη στο κόσμο που υποστήριξε με το δημοψήφισμα που είναι μεγάλη παρακαταθήκη, και πρέπει να αξιοποιήσεις το αποτέλεσμα αλλά να βάλεις και τις παραγωγικές δυνάμεις της αριστεράς και της χώρας να δουλέψουν», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαρία Καρυστιανού
Μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού στην κυβέρνηση: «Σας έχει τυφλώσει η αλαζονεία»
«Πυρά» Καρυστιανού για Μητσοτάκη, Κλάπα, Αδειλίνη: Ζείτε μέσα στη σήψη – Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες
Μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού στην κυβέρνηση: «Σας έχει τυφλώσει η αλαζονεία»
ινεδιβιμ
ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Εγκρίνεται δαπάνη για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές ΣΑΕΚ
«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί θα πληρωθούν έγκαιρα, μέσα ή πριν τις θερινές τους διακοπές οι άνθρωποι που είχαν ολοκληρώσει τη δουλειά τους...
ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Εγκρίνεται δαπάνη για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές ΣΑΕΚ