Thumbnail
Το είχε μαζί της η Κριστίν Λαγκάρντ στην πρόσφατη Ευρωσύνοδο

Η Ελλάδα θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είναι προετοιμασμένοι να εξετάσουν οι εταίροι της στην ευρωζώνη λόγω των καταστροφών που υπέστησαν η οικονομία της και οι τράπεζές της τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters.

Πρόκειται για ένα μυστικό έγγραφο, το οποίο κατά πληροφορίες είχε μαζί της η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την πρόσφατη μαραθώνια Ευρωσύνοδο της Κυριακής.

Στο έγγραφο αναφέρεται: «Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει γίνει απολύτως μη βιώσιμο. Αυτό οφείλεται στη χαλάρωση των πολιτικών κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, ταυτόχρονα με τη χειροτέρευση στο εγχώριο μακροοικονομικό και οικονομικό περιβάλλον, εξαιτίας του κλεισίματος των τραπεζών, που έρχεται να προστεθεί στις αντίρροπες δυνάμεις. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι το τέλος του 2018 υπολογίζονται τώρα σε 85 δισ. ευρώ και το χρέος αναμένεται να κορυφωθεί στα επίπεδα του 200% του ΑΕΠ στα επόμενα δύο χρόνια, δεδομένου ότι θα υπάρξει μια έγκαιρη συμφωνία σε ένα πρόγραμμα. Το χρέος της Ελλάδας μπορεί να γίνει βιώσιμο μόνο με μέτρα ανακούφισης, τα οποία πηγαίνουν πολύ παραπέρα από αυτά που η Ευρώπη εμφανίζεται πρόθυμη να προσφέρει μέχρι τώρα».

Δείτε το έγγραφο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασλανιδης
Συγκλονιστική παρέμβαση Ασλανίδη για το έγκλημα των Τεμπών: «Αυτές είναι οι σακούλες που πήραμε τα παιδιά μας»
Συγκλονιστική ήταν η παρέμβαση του Παύλου Ασλανίδη, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Τέμπη 2023» στην ΕΣΗΕΑ
Συγκλονιστική παρέμβαση Ασλανίδη για το έγκλημα των Τεμπών: «Αυτές είναι οι σακούλες που πήραμε τα παιδιά μας»
ekav-asthenoforo.jpg
Συναγερμός στην Ηλεία: Έκρηξη στο πεδίο βολής του στρατοπέδου - Πληροφορίες για τραυματίες
Σοβαρό περιστατικό με έκρηξη σε πεδίο βολής στην Ηλεία – Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση
Συναγερμός στην Ηλεία: Έκρηξη στο πεδίο βολής του στρατοπέδου - Πληροφορίες για τραυματίες
viasmos-kopela.jpg
Σοκ στα Χανιά με καταγγελία ανήλικης: Την εξέδιδε η μητέρα της - Συνελήφθη και η γιαγιά της
Χανιά: Σοκάρει η καταγγελία ανήλικης από τον Αποκόρωνα ότι την εξέδιδε η μητέρα της – Συνελήφθη και η γιαγιά της
Σοκ στα Χανιά με καταγγελία ανήλικης: Την εξέδιδε η μητέρα της - Συνελήφθη και η γιαγιά της
astynomia-sxoleio
Απίστευτο: Κάλεσαν την Αστυνομία να μιλήσει για το bullying σε σχολείο, διαμαρτυρήθηκαν οι γονείς και τους... έστειλαν την ομάδα ΔΙΑΣ!
Αδιανόητες καταστάσεις εναντίον γονέων καταγγέλουν οι ίδιοι σε Δημοτικό σχολείο του Πειραιά... (Φωτό αρχείου)
Απίστευτο: Κάλεσαν την Αστυνομία να μιλήσει για το bullying σε σχολείο, διαμαρτυρήθηκαν οι γονείς και τους... έστειλαν την ομάδα ΔΙΑΣ!