Thumbnail
Στην Ισπανία 

Σε μια από τις γνωστότερες σχολές προπονητών ποδοσφαίρου στην Ισπανία βρήκε δουλειά ο Σον Οσάμα Αμπντούλ Μοσέν, ο Σύρος πρόσφυγας ο οποίος έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο πριν από 15 μέρες, όταν στην προσπάθειά του να μπει στην Ουγγαρία μαζι με τον γιο του, δέχθηκε επίθεση από την οπερατέρ Πέτρα Λάζλο.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό, στάθηκε η αιτία, στον Σύρο πατέρα, που έγινε σύμβολο του αγώνα των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή, να προσφερθεί εργασία στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής μιας σχολής προπονητών ποδοσφαίρου, στην πόλη Χετάφε λίγο έξω από την Μαδρίτη, βλέποντας το εν λόγω βίντεο, προσπάθησε και τελικά ανακάλυψε την ταυτότητα αλλά και την πορεία του Σύρου μετανάστη.

Γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος Σύρος είχε προηγούμενη προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση στην χώρα του, ανέλαβε την πρωτοβουλία να τον βρει και να τον καλέσει στην πόλη για να του προσφέρει δουλειά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δασκάλου προπονητών από την Ισπανία, η πόλη θα προσφέρει στον πρόσφυγα στέγη. Ενώ ο Οsama Abdul Mohsen όπως είναι το όνομά του, θα βρίσκεται απόψε το βράδυ στη Μαδρίτη, μαζί με τον γιό του.

Ο δήμος της Χετάφε θα προσφέρει ένα διαμέρισμα στον Μοσέν για τον πρώτο καιρό, μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του οικονομικά. Ο Σύρος πρόσφυγας αναμένεται να φτάσει στη Μαδρίτη τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μαζί με τον γιο του. Οι τοπικές αρχές καταβάλουν προσπάθειες να μεταβούν το συντομότερο δυνατό στην ισπανική πρωτεύουσα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των προσφύγων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας
Ποιοι τοποθετήθηκαν διευθυντές σε σχολεία της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας που είχαν συνταξιοδοτήσεις των διευθυντών τους
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας