Thumbnail
Διέθεταν μέχρι και... βαλίστρες

Ολόκληρο οπλοστάσιο διατηρούσε η εθνικιστική «Ομάδα Ε» στο κρησφύγετό της στην Καλαμάτα. Μεταξύ άλλων η αστυνομία ανακάλυψε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, κυνηγητικά όπλα, τόξα, βαλλίστρες και φυσίγγια.

Τα πέντε άτομα της οργάνωσης συνελήφθησαν για τις βομβιστικές επιθέσεις στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Μάλιστα, είχαν σχέδιο βομβιστικών επιθέσεων σε κεντρικά κτίρια της Καλαμάτας.

Τα όπλα παρουσιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι από την Αστυνομία.

Οι πέντε δηλώνουν δωδεκαθεϊστές και ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των δύο βομβιστικών επιθέσεων των προηγούμενων ημερών. Είχαν υπογράψει για τις επιθέσεις τους με σπρέι το δελφικό έψιλον που είναι το σύμβολο της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 52χρονος από την Καλαμάτα και τέσσερις ακόμη άνδρες από τη Δράμα, ηλικίας 34, 30, 28 και 25 ετών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και άλλοι τέσσερις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, καραμπίνες, μαχαίρια, τσεκούρι, επαγγελματικό τόξο, τίζερ και εκατοντάδες φυσίγγια, ενώ διέθεταν και εξοπλισμό διαβίωσης στο βουνό.

Πληροφορίες αναφέρου ότι οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις στην Νομαρχία Μεσσηνίας, το Δικαστήριο, την Εφορία και το Δημαρχείο της Καλαμάτας, δηλαδή κτίρια που βρίσκονται σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μηχανισμοί που εντοπίστηκαν είναι πιο εξελιγμένοι και ισχυροί από εκείνους που χρησιμοποιήθηκαν στα δύο χτυπήματα στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος και στο άγαλμα του Παλαιολόγου, τα οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν πρόβες για τα επόμενα χτυπήματα.

Οι πέντε φέρονται να δήλωσαν ότι θέλησαν να «αναλάβουν δράση κατά του πολιτικού συστήματος» και η αρχή θα γινόταν από τη Μεσσηνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Erasmus
Erasmus+: Στην Λισαβόνα εκπαιδευτικοί του Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
Το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο για δεύτερη χρονιά,έχοντας λάβει την τιμητική Διαπίστευση Erasmus+ στη Σχολική Εκπαίδευση για την περίοδο 2021-2027 από το...
Erasmus+: Στην Λισαβόνα εκπαιδευτικοί του Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
foto_education_pencils_molivia.jpg
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ετοιμάζονται νέοι πίνακες ΑΣΕΠ για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ανοίγουν νέοι πίνακες ΑΣΕΠ στη Γενική
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ετοιμάζονται νέοι πίνακες ΑΣΕΠ για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση