Thumbnail
 «Κανείς δεν θα παίξει με το bail in»

O αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Ντομπρόβσκις, προειδοποίησε, για μία ακόμη φορά, πως αν δεν γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπάρχει κίνδυνος κουρέματος των καταθέσεων, ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Την ίδια στιγμή, τέσσερεις μέρες πριν ανακοινωθούν επισήμως τα αποτελέσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανώτατο στέλεχος της ΤτΕ δήλωσε ανώνυμα ότι τα αποτελέσματα των stress test για τις συστημικές τράπεζες ήταν καλύτερα των αναμενομένων.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα καταφέρουν να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών όπως αυτές προκύπτουν από το βασικό σενάριο των stress test. Μία τέτοια εξέλιξη θα απομακρύνει το ενδεχόμενο κουρέματος των ομολογιούχων.

Η όλη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεακήμερο του Νοεμβρίου. Όπως διευκρίνισε το ίδιο στέλεχος στον υπολογισμό του τελικού ποσού των κεφαλαίων που οφείλει να καλύψει η κάθε τράπεζα θα ληφθούν υπόψιν τα αποτελέσματα των σχεδίων αναδιάρθρωσης που έχουν υποβάλει τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ταυτόχρονα, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι «κανείς δεν θα παίξει με το bail in».

Αναφορικά με την αξιολόγηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, πηγές της ΤτΕ, μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει εκτός Ελλάδας, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι αυτή θα ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν, μάλιστα, ότι θα υπάρξει λύση και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Πηγή: Ημερησία 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστήμιο αιγαιου
Πανεπιστημίου Αιγαίου: Μετονομάζεται το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών
«Μετονομασία του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, χωρίς μεταβολή του επιστημονικού πεδίου...
Πανεπιστημίου Αιγαίου: Μετονομάζεται το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών