Thumbnail
“Αιγαίο, κάθε μέρα δυο Aylan!”

Με μια καθηλωτική φωτογραφία ενός νεκρού παιδιού στην παραλία, μια φωτογραφία απ’αυτές που σ’αφήνουν άφωνο και σου παγώνουν το αίμα, η “Liberation” επιχειρεί στο σημερινό πρωτοσέλιδό της να αφυπνίσει τις υπνωτισμένες συνειδήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και πολιτών.

Κάποιες απ’αυτές επαναπαύτηκαν, αφού γέμισαν με “δάκρυα” τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 2 Σεπτεμβρίου. Ήταν η μέρα που η εικόνα του άψυχου κορμιού του μικρού Αϊλάν κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο.

“Αιγαίο, κάθε μέρα δυο Aylan!” γράφει η ιστορική εφημερίδα στο εξώφυλλό της, υπενθυμίζοντας ότι τα 108 παιδιά που χάθηκαν στη θάλασσα από το Σεπτέμβριο είχαν κι αυτά ονόματα. Ήταν άνθρωποι και όχι αριθμοί μιας ψυχρής στατιστικής. Η λέξη “τραγωδία” κοντεύει να χάσει τη σημασία της, γράφει η Liberation.

Το γαλλικό έντυπο στηλιτεύει την αδιαφορία της Ευρώπης, τη μέρα που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς επισκέφθηκε μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εν μέσω διαμαρτυριών, τη Λέσβο με τους διαδηλωτές να έχουν αναρτήσει πανό που γράφει: “Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Ευρωπαίοι φονιάδες των λαών”.

Πηγή: presspublica.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proaulio_sxoleio
Τι είναι σχολείο;
«Η διαπαιδαγώγηση είναι ανθρώπινη σχέση. Πώς θα μπορούσε κάποιος να την κανονικοποιήσει και τι θα σήμαινε μια τέτοια κανονικοποίηση; Η δική μου άποψη...
Τι είναι σχολείο;