Thumbnail
Η υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση μετάξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ

Παρά την πλήρη ισοπέδωση των εισοδημάτων και την υποτίμηση της αγοραστικής δυνατότητας των εργαζομένων, στην Ελλάδα οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται, σημειώνοντας μάλιστα την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση μετάξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα αυξήθηκαν τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο κατά 2,9%, κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των «28» της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στην Ελλάδα παρατηρήθηκε τον Αύγουστο του 2015 και η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στις τιμές των τροφίμων, 4,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς.
 
Μάλιστα, οι ανατιμήσεις παρατηρούνται σε προϊόντα τα οποία παρέμειναν στον συντελεστή ΦΠΑ 13%. Οι τιμές ψωμιού και δημητριακών κατέγραψαν αύξηση 3,2% σε ετήσια βάση, τη μεγαλύτερη μεταξύ των «28», του κρέατος αύξηση κατά 1,9%, επίσης τη μεγαλύτερη μεταξύ των «28» και ενώ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης παρατηρήθηκε μείωση των τιμών κατά 1,3%.
 
Ακόμη, στην κατηγορία των ελαίων καταγράφεται αύξηση σε ετήσια βάση κατά 9,9%, στα φρούτα 17,2%, στα λαχανικά 9,6%, στα ψάρια 0,4%, σε γάλα, αυγά και τυριά 0,3%.
 
Από τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Σεπτέμβριο, προκύπτει μερική και όχι σε όλες τις περιπτώσεις αποκλιμάκωση των τιμών σε σύγκριση με τον Αύγουστο, όμως παρατηρούνται αυξήσεις σε σύγκριση με την αρχή του έτους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Παρεμβάσεις Π.Ε: Πρόταση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών και της εκπροσώπησης από τους αιρετούς
Παρεμβάσεις Π.Ε: Κανένας αιρετός αξιολογητής στα υπηρεσιακά συμβούλια
Παρεμβάσεις Π.Ε: Πρόταση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών και της εκπροσώπησης από τους αιρετούς