Thumbnail
Μετά την κατάργηση της ευνοϊκής νομοθετικής ρύθμισης

Στον... αέρα είναι 33.000 μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι μετά την κατάργηση της ευνοϊκής νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα και τους έδινε τη δυνατότητα να ελαφρύνουν μέχρι και το τέλος του 2016 το βάρος των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ", πρόκειται για νέους ασφαλισμένους (πρωτοασφαλίστηκαν μετά το 1993) που έκαναν χρήση διάταξης του περασμένου Ιουλίου και «έπεσαν» μέχρι και δυο ασφαλιστικές κλάσεις, μειώνοντας έτσι το ύψος των τρεχουσών εισφορών τους και ρυθμίζοντας παράλληλα χρέη προς το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ). Εκτιμάται πως χιλιάδες κατάφεραν έτσι να επανενταχθούν στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.


Η διάταξη θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια από τους δανειστές και καταργήθηκε τον Οκτώβρη, αναδρομικά, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Οσοι πρόλαβαν και έκαναν χρήση πρέπει να επανέλθουν τώρα στο προηγούμενο καθεστώς. Το μηνιαίο κόστος για την επαναφορά των εισφορών στα προ του Ιουλίου επίπεδα υπολογίζεται στα 150 ευρώ για 20.000 μηχανικούς (ΤΣΜΕΔΕ), σε 120 ευρώ για 6.000 δικηγόρους (ΤΑΝ) και 97 ευρώ για 7.000 γιατρούς (ΤΣΑΥ).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα