Thumbnail

Γάλλος ειδικός σε θέματα τζιχάντ έλεγε στο κανάλι TV5 μετά το μακελειό που έγινε στο Παρίσι, την πιο όμορφη ανάμεσα στις όμορφες πόλεις του κόσμου, ότι το λεγόμενο «Ισλαμικό κράτος» μπορεί να ξεκίνησε το 2003 από το Ιράκ και μάλιστα από τις φυλακές του Αμπου Γράιμπ όπου ήταν κρατούμενος ο νυν αρχηγός του Χαλιφάτου, Μπαγκντάντι.

Θυμίζω ότι το Αμπου Γράιμπ υπήρξε πρώτα η φρικτή φυλακή των θυμάτων του Σαντάμ Χουσεΐν και μετά την αμερικανική εισβολή η κόλαση όπου, όπως τελικά παραδέχτηκε η ίδια η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση, οι «απελευθερωτές» δεσμώτες της υπέβαλαν τα θύματά τους σε ακατονόμαστα μαρτύρια που απαθανάτιζαν με τις κάμερες των κινητών τους.

Ο ίδιος Γάλλος ειδικός έλεγε επίσης ότι υπάρχει εκτός από άλλες και μία ακόμη διαφορά μεταξύ ISIS και Αλ Κάιντα: Το ότι ενώ η δεύτερη στηριζόταν οικονομικά από τα έξω, το ISIS έχει δική του οικονομία όχι μόνο τα πετρέλαια, με τα οποία όπως είπε και ο Βλ. Πούτιν στην G20 τροφοδοτεί πολλές χώρες, αλλά και λιπάσματα φωσφόρου καθώς και εκτάσεις καλλιεργημένες με στάρι και μπαμπάκι.

Και μίλησε ρητά για Τούρκους επιχειρηματίες που κάνουν μπίζνες στηρίζοντας έτσι το εγκληματικό του έργο.

Σ’ αυτόν τον κόσμο του ζόφου που έχει μπει ο πλανήτης μας, οι μπίζνες μοιράζονται ασύμμετρα μεταξύ των πολυεθνικών και των φαντς που θέλουν να πάρουν τράπεζες, επιχειρήσεις και σπίτια από την Ελλάδα και τα άλλα κράτη-θύματά τους και από την άλλη των εγκληματικών θρησκευτικών «εταιρειών» –γιατί φαίνεται ότι το ISIS είναι τελικά και εταιρεία– που στο όνομα της μάχης κατά του «Σατανά» εμπορεύονται το έγκλημα, τον πόνο και την υποδούλωση ενός κόσμου που δεν έχει στον ήλιο μοίρα.

Ανάμεσα στις δύο αυτές συντεχνίες συνωστιζόμαστε εμείς, κράτη διασπαραγμένα, άνθρωποι σε διαρκή ανασφάλεια, άνθρωποι βουβοί ή και άλλοι άνθρωποι που έχουν τουλάχιστον ακόμη το προνόμιο να μιλούν για τον εφιάλτη που ζούμε και στον οποίο πορευόμαστε με μικρές πιθανότητες επιστροφής.

Ωστόσο, είτε ο συγκεκριμένος ειδικός έχει δίκιο είτε όχι, δεν θα έπρεπε να σκεφτόμαστε με απλουστευτικές και επικίνδυνες εξισώσεις.

Και κανείς δεν θα πρέπει, την ώρα που είναι ζωντανή η φρίκη των εγκλημάτων όχι μόνον στη Γαλλία αλλά και σήμερα ακόμη στον Λίβανο και ο τρόμος για το μέλλον όπου γης, να θεωρεί ότι οι φρικαλεότητες που έγιναν στο Αμπου Γράιμπ φτάνουν από μόνες τους για να εξηγήσουν –και ακόμη πολύ λιγότερο να δικαιώσουν– την ασύλληπτη φρίκη που το ISIS σπέρνει στον δρόμο του.

Η διαδρομή των δολοφόνων αυτών που επάξια συναγωνίζονται τις χιτλερικές ορδές κρύβει σκοτεινά ερωτήματα για τις διασυνδέσεις τους, τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που τους κάλυψαν και τους καλύπτουν ή προσχηματικά μόνον τους μάχονται, καθώς και απορίες για το πώς και το γιατί τεράστιες ποσότητες υπερσύγχρονων αμερικανικών όπλων πέρασαν με τόση ευκολία στα χέρια τους.

Πριν όμως από τις σκέψεις αυτές υπάρχει κάτι άλλο. Οι θηριωδίες που έχουν υποστεί τόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να αποτελούν τη δικαιολογία για να αναλαμβάνουν τα χτεσινά θύματα τον ρόλο των σημερινών δημίων.

Αν και όσο μπορούμε να μιλάμε για ανθρωπότητα και για πολιτισμό, αυτό οφείλεται αναμφίβολα στο ότι κάποιοι κατόρθωσαν να σπάσουν αυτό το αδιέξοδο και συνεχώς εφιαλτικότερο μοντέλο του μίσους και του σαδισμού και να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό δρόμο.

Αυτόν τον δρόμο με τα θραύσματα έστω μιας στο διηνεκές αναζήτησης ελευθερίας οφείλουμε να θυμόμαστε και να ακολουθούμε.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα