Thumbnail
Οι αλλαγές αναμένεται να έρθουν μέσα στο 2016

Με βασικό στόχο την επανακυκλοφορία χιλιάδων αυτοκινήτων που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία το υπουργείο οικονομικών ετοιμάζει διάταξη για καταβολή μειωμένων τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στους εν λόγω ιδιοκτήτες θα δίδεται η δυνατότητα κυκλοφορίας του οχήματος με την καταβολή μειωμένων τελών κυκλοφορίας έως και ένα τρίμηνο το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί και ανά μήνα. Δηλαδή ένα μήνα τα Χριστούγεννα, ένα μήνα το Πάσχα και ένα μήνα το καλοκαίρι!

Ως τώρα υπάρχει πρόβλεψη για μειωμένα τέλη αυτοκινήτων αλλά μόνο για το υπόλοιπο του έτους, δηλαδή εάν κάποιος πάρει πίσω τις πινακίδες του τον Φεβρουάριο καλείται να πληρώσει τα 10/12 των τελών.

Ακόμη θα δοθεί η δυνατότητα που θα έχουν όσοι αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο μέσα στο 2016 να επιβαρύνονται με τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στους μήνες που έχουν στην κατοχή τους το νέο όχημα και όχι με το συνολικό ποσό.

Επίσης, προωθείται η καθιέρωση ενός νέου αυτοκόλλητου που θα προμηθεύονται δωρεάν όλοι οι φορολογούμενοι με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας και στο οποίο θα υπάρχει ενσωματωμένο ένα τσιπάκι που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το εάν έχουν καταβληθεί τα τέλη, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και εάν έχει περάσει ΚΤΕΟ.

 Οι αλλαγές αναμένεται να έρθουν μέσα στο 2016.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα