Σχεδόν μηδενική είναι η πρόοδος των διαπραγματεύσεων που γίνονται εδώ και περίπου 15 ημέρες σε τεχνικό επίπεδο στο κρίσιμο θέμα του δημοσιονομικού κενού μέχρι και το 2018, το οποίο σύμφωνα με τους δανειστές παραμένει ακόμη κοντά στα 3 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μετά από περίπου δύο εβδομάδες συνεχών διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ουσιαστικού μέρους της διαπραγμάτευσης και οι δύο πλευρές διαπιστώνουν πολλά προβλήματα που εξηγούν και τις εξαιρετικά συγκρατημένες εκτιμήσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με τη διάρκεια της αξιολόγησης.
Νέα βόμβα
Σε αυτές προστέθηκε και η παρατήρηση του γνωστού από παλιά στην Ελλάδα επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν ο οποίος μετά από το άρθρο-βόμβα στο οποίο υποδείκνυε ότι πρέπει να γίνουν μειώσεις στις συντάξεις ξαναχτύπησε σε ενημέρωση που έκανε στο ΔΣ του Ταμείου. Πληροφορίες θέλουν τον Δανό αξιωματούχο να τονίζει ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα λόγω των μέτρων της διαπραγμάτευσης. Αναφέρθηκε και στους Ευρωπαίους δανειστές σημειώνοντας ότι ένα «ελαφρύ» πακέτο μεταρρυθμίσεων θα χρειαστεί να συμπληρωθεί με αποφάσεις για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Εκτίμησε πάντως ότι οι Ευρωπαίοι αποκλείεται να δεχθούν να υποστούν μεγαλύτερες ζημίες από αυτές που θεωρούν ότι τους αναλογούν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ