Thumbnail
Σχεδόν μηδενική είναι η πρόοδος των διαπραγματεύσεων που γίνονται εδώ και περίπου 15 ημέρες

Σχεδόν μηδενική είναι η πρόοδος των διαπραγματεύσεων που γίνονται εδώ και περίπου 15 ημέρες σε τεχνικό επίπεδο στο κρίσιμο θέμα του δημοσιονομικού κενού μέχρι και το 2018, το οποίο σύμφωνα με τους δανειστές παραμένει ακόμη κοντά στα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μετά από περίπου δύο εβδομάδες συνεχών διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ουσιαστικού μέρους της διαπραγμάτευσης και οι δύο πλευρές διαπιστώνουν πολλά προβλήματα που εξηγούν και τις εξαιρετικά συγκρατημένες εκτιμήσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με τη διάρκεια της αξιολόγησης.

Νέα βόμβα

Σε αυτές προστέθηκε και η παρατήρηση του γνωστού από παλιά στην Ελλάδα επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν ο οποίος μετά από το άρθρο-βόμβα στο οποίο υποδείκνυε ότι πρέπει να γίνουν μειώσεις στις συντάξεις ξαναχτύπησε σε ενημέρωση που έκανε στο ΔΣ του Ταμείου. Πληροφορίες θέλουν τον Δανό αξιωματούχο να τονίζει ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα λόγω των μέτρων της διαπραγμάτευσης. Αναφέρθηκε και στους Ευρωπαίους δανειστές σημειώνοντας ότι ένα «ελαφρύ» πακέτο μεταρρυθμίσεων θα χρειαστεί να συμπληρωθεί με αποφάσεις για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Εκτίμησε πάντως ότι οι Ευρωπαίοι αποκλείεται να δεχθούν να υποστούν μεγαλύτερες ζημίες από αυτές που θεωρούν ότι τους αναλογούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια