Ο Harold McGee συγγραφέας του "Keys to Good Cooking" ένός οδηγού που σου μαθαίνει πως να φτιάχνεις καλές συνταγές, μας εξηγεί στο παρακάτω βίντεο τους τρόπους για να φτιάχνεις σωστά τα μακαρόνια.
Αρχικά όπως αναφέρει οι περισσότερες συνταγές σου λένε πως πρέπει να ξεκινήσεις το μαγείρεμα των μακαρονιών με πολύ νερό ζεσταίνοντάς το πριν βάλεις μέσα τα μακαρόνια.
Παρότι ειναι πολύ διαδεδομένη αυτή η άποψη, υπάρχει τρόπος να κερδίσεις χρόνο και ενέργεια.
Θεωρητικά ο σωστός τρόπος μαγειρέματος είναι ο εξής:
Παίρνουμε ένα βαθύ… τηγάνι. Βάζουμε τα μακαρόνια, χωρίς νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια και όχι περισσότερο.
Το κρύο νερό επιτρέπει στα μακαρόνια να μην «κολλήσουν» μεταξύ τους και το τηγάνι, επειδή είναι πιο ρηχό από κατσαρόλα, χρειάζεται λιγότερο νερό.
Τα μακαρόνια βράζουν σωστά και στο τηγάνι μένει κάτι σαν υδαρή «σάλτσα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κανονικής σάλτσας.
Και κάνουμε καλό και στο περιβάλλον, εξοικονομώντας νερό!
Δείτε παρακάτω διάφορα tips
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη