Thumbnail
Νέο μέτρο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μη πληρωμής τελών κυκλοφορίας

Νέο μέτρο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μη πληρωμής τελών κυκλοφορίας και των ανασφάλιστων αυτοκινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παναγιώτης Μελαχρινός. Πρόκειται για ένα τσιπάκι που θα τοποθετείται σε όλα τα αυτοκίνητα και μέσω του οποίου θα μπορεί να ελέγχεται πολύ πιο εύκολα εάν κάποιο ΙΧ έχει οφειλές προς το κράτος.

"Υπάρχουν προτάσεις και κάποιες εισηγήσεις για να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικές λύσεις που υπάρχουν.. Ουσιαστικά μιλάμε για μια έξυπνη κάρτα που θα μπαίνει σε κάποιο εμφανές μέρος του αυτοκινήτου, θα εκπέμπεται κάποιο σήμα και πολύ εύκολα θα φαίνεται εάν το αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, πληρωμένη ασφάλεια, αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων, γενικά αν έχει κάποια υποχρέωση που δεν έχει εκπληρώσει" είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Όπως ανέφερε η προμήθεια της κάρτας θα γίνεται χωρίς κόστος από τους ιδιοκτήτες και θα είναι υποχρεωτική. 

"Νομίζω ότι μέσα στο 2016 πρέπει να προχωρήσουμε" τόνισε διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται να προηγηθεί μια ενοποίηση της βάσης δεδομένων από διάφορες πηγές.

Δείτε το βίντεο από το MEGA

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα