Thumbnail
Παιδικοί σταθμοί

Περισσότεροι από 15.000 δικαιούχοι που έλαβαν το λεγόμενο «voucher», δηλαδή το κουπόνι χρηματοδότησης για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιού τους σε παιδικό σταθμό είναι στον αέρα, αφού δεν βρίσκουν κενή θέση στις δομές της περιοχής τους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που παρουσιάστηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να φτάσει και τις 20.000.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, αυτή είναι μία μόνο από τις συνέπειες του νέου τρόπου υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που «εμπνεύστηκε» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ηδη, στις συνέπειες «μετράμε» τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα 48.000 παιδιών, τα οποία προστίθενται σε αυτά των οποίων οι γονείς δεν έκαναν αίτηση καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και θα πρέπει να πληρώσουν αδρά για μια θέση είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημοτικό παιδικό σταθμό.

Το ζήτημα με τον νέο τρόπο υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος, ο οποίος δίνει το κουπόνι χρηματοδότησης απευθείας στον δικαιούχο και όχι στη δομή που συμμετέχει σε αυτό, είχε επισημανθεί από την αρχή. Είναι προφανές ότι πριμοδοτεί τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς στους οποίους στρέφονται οι γονείς και οδηγεί σε αδιέξοδο τους δημοτικούς, των οποίων η λειτουργία εξαρτάται από τη χρηματοδότηση που λαμβάνουν από το πρόγραμμα. Οπως σημειώθηκε χθες στη διάρκεια του ΔΣ της ΚΕΔΕ, αν δεν εξασφαλιστούν 250 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του προγράμματος, οι δήμοι θα αναγκαστούν να απολύσουν προσωπικό, αφού δεν θα μπορούν να ανανεώσουν τις 12μηνες συμβάσεις εργαζομένων.

Στα σοβαρά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, οι οποίες δεν θα μπορούν να στείλουν το παιδί τους σε κάποιο παιδικό σταθμό, δεν αποκλείεται να προστεθεί και νέο. Οπως ειπώθηκε χτες στην ΚΕΔΕ, όσες οικογένειες λάβουν το «voucher» θα φορολογηθούν γι' αυτό, εφόσον θεωρηθεί οικογενειακό εισόδημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου