Thumbnail
Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας

Μαζική συγκέντρωση φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών έλαβε χώρα στην Ξάνθη ενάντια στο άνοιγμα των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη. 

Σύμφωνα με το xanthi2.gr, πάνω από χίλιοι διαδηλωτές είπαν "Όχι" στο άνοιγμα των γραφείων του νεοναζιστικού κόμματος, στα εγκαίνια των οποίων παραβρέθηκαν περίπου 10 μέλη του, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Γιάννης Λαγός.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν  για 10 λεπτά φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Χ.Α., του φασισμού και των νεοναζί και αποχώρησαν ειρηνικά ολοκληρώνοντας την πορεία τους στην πλατεία.

Απόπειρα επίθεσης σε δημοσιογράφο από χρυσαυγίτες

Πριν την έναρξη των εγκαινίων στελέχη της ΧΑ ακολούθησαν το δημοσιογράφο Γιάννη Σιδηρόπουλο του Xanthi2.gr που κάλυπτε τα γεγονότα κάτω από τα γραφεία τους και επιχείρησαν να τον φωτογραφίσουν στο πρόσωπο από απόσταση 1-2 μέτρων. Εκείνος δεν τους επέτρεψε και ομάδα 2-3 ατόμων επιχείρησε να του επιτεθεί αλλά σε ελάχιστα δευτερόλεπτα παρενέβησαν δεκάδες αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τη σκηνή και τους απομάκρυναν. Αποχωρώντας ένας εκ των μελών της ΧΑ ισχυρίστηκε ότι είναι βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος . Ο Δημοσιογράφος έχει δεχτεί αρκετές φορές απειλές από νεοναζί στο παρελθόν και έχει στοχοποιηθεί.

Επεισόδια στο κέντρο της πόλης

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Ξάνθης μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ λίγο μετά τη συγκέντρωση, αν και κατά τη διάρκεια της πορείας δε σημειώθηκε κάποια συμπλοκή. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν μόλις άρχισαν τα επεισόδια.

episodia antieksoysiastes (2)

Περίπου 300 αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, κοντά στα νέα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο.

episodia antieksoysiastes (1)

Ακολούθησαν οδομαχίες, καθότι οι αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν την επίθεση στις δυνάμεις των ΜΑΤ με μολότοφ, ενώ οι διμοιρίες προσπάθησαν να τους απωθήσουν με τη χρήση δακρυγόνων. Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν, με κάδους να καίγονται και κάποιες φθορές να σημειώνονται σε καταστήματα και ΑΤΜ τραπεζών.

episodia antieksoysiastes

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει βουλευτή στον νομό.

Φωτογραφίες από xanthinews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα