Μπορεί το οικολογικό ντοκυμαντέρ «Before the Flood» του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αλλά η μικρή ιαπωνική πόλη Kamikatsu κάνει, δημόσια, μια σοβαρή οικολογική «δήλωση».
Έχτισαν ένα μπαρ από προϊόντα που προήλθαν από ανακύκλωση! Εξ ολοκλήρου! Παράθυρα από κοντινά εγκαταλελειμμένα σπίτια, μπουκάλια τα οποία έγιναν πολυέλαιοι, εφημερίδες που «έδωσαν» ταπετσαρίες τοίχου.
Το κτίριο φιλοξενεί ένα μπαρ, μια μικρή ζυθοποιία και χώρους ενδιαίτησης. Σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Hiroshi Nakamura & NAP και κέρδισε το βραβείο WAN Sustainable Buildings Award 2016. H σύλληψη των Ιαπώνων αρχιτεκτόνων συνάδει απόλυτα με το όραμα των κατοίκων της μικρής πόλης να καταφέρουν, μέσα σε λίγα χρόνια, να ανακυκλώνουν το 100% των απορριμμάτων τους. Αυτή τη στιγμή το έχουν καταφέρει σε ποσοστό 80%. Τα οποία διαχωρίζουν σε 34 κατηγορίες! Ναι, 34!!
«Μέσω της αρχιτεκτονικής, το κτίριο προσπαθεί να δείξει μια πολύ δυνατή ιδέα, τα μηδενικά απορρίμματα» λέει ο Chris Castle. Τα σκουπίδια δεν είναι αγγαρεία, προσφέρουν μια καινούργια δημιουργική διέξοδο. Κι όπως λεν οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι «one man's trash is another man's treasure». Αυτό ακριβώς είναι το Kamikatz Public House.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ