Thumbnail
Ιντερνετ

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε για το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2015 και Νοεμβρίου του 2016 η διεθνής εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab, είναι μπόλικες οι περιπτώσεις πιτσιρίκων που μπαίνουν σε σάιτ ακατάλληλα γι’ αυτούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζονται σε δημοσίευμα της Αυγής, οι περισσότερες απόπειρες για επίσκεψη σε επικίνδυνες ιστοσελίδες από ανήλικους χρήστες καταγράφηκαν στο Ισραήλ (775 απόπειρες), ακολουθούμενο από το Ηνωμένο Βασίλειο (460), τις ΗΠΑ (352), τη Σουηδία (345 ) και τον Καναδά (302). Η Ελλάδα βρέθηκε στην 29η θέση, με 92 καταγεγραμμένες απόπειρες.

Στην Ιαπωνία τα παιδιά είναι πιθανότερο να επιχειρήσουν να επισκεφθούν σάιτ που ανήκουν στην κατηγορία «Περιεχόμενο για ενηλίκους» (39 προσπάθειες) και «Λογισμικό, ήχος, βίντεο» (104). Η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει ιστοσελίδες με μη αδειοδοτημένο περιεχόμενο. Στην Ιταλία, πάλι, τα παιδιά ενδιαφέρονται περισσότερο για τα τυχερά παιχνίδια (3,6 απόπειρες), ενώ η νεολαία της Πορτογαλίας επισκέπτεται συχνότερα ιστότοπους που χρησιμοποιούν χυδαία γλώσσα (60 απόπειρες). Τα παιδιά από το Ισραήλ έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ιστοσελίδες που προωθούν το αλκοόλ, τα καπνικά προϊόντα και/ή τα ναρκωτικά (687 απόπειρες ανά χρήστη), αλλά και τα όπλα (3,8), ενώ οι περισσότερες προσπάθειες επίσκεψης σε ιστοσελίδες με βίαιο περιεχόμενο (1,8) έγιναν από νεαρά άτομα στις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, πάλι, τα παιδιά έδειξαν περισσότερο ενδιαφέρον για ιστοσελίδες με περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους (14 απόπειρες ανά χρήστη), ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες δεν σημειώθηκε κάποιος αξιοσημείωτος αριθμός από απόπειρες. Οι κατηγορίες πάνω στις οποίες βασίστηκε η έρευνα είναι οι εξής: περιεχόμενο για ενηλίκους, αλκοόλ, καπνικά προϊόντα, ναρκωτικές ουσίες, ακατάλληλη γλώσσα, τυχερά παιχνίδια και στοιχηματισμός, λαχεία και κληρώσεις, λογισμικά, ήχος, βίντεο, βία, όπλα, εκρηκτικά και πυροτεχνήματα.

“Η γνώση είναι δύναμη, όπως λέει και το γνωστό ρητό, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους γονείς που σήμερα έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν τα παιδιά τους από ανεπιθύμητες και μερικές φορές επικίνδυνες πληροφορίες, τόσο στον πραγματικό όσο και τον εικονικό κόσμο» σχολίασε ο Ντράγκαν Μαρτίνοβιτς, διευθύνων σύμβουλος της Kaspersky Lab στην ανατολική Ευρώπη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου