Thumbnail

Σύμφωνα με το GoldenDawnWatch στην αίθουσα που πραγματοποιηείται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ανταλλάχτηκαν συνθήματα και αντικείμενα μέσα στην αίθουσα,  ενώ σύμφωνα με την τελική ενημέρωση εκτοξεύτηκε ουσία από πυροσβεστήρα

Οι χρυσαυγίτες φώναζαν «πουτάνας γιοι αναρχικοί» και «αίμα τιμή χρυσή αυγή», ενώ οι δυνάμεις των ΥΑΤ επιτέθηκαν στην πλευρά των αντιεξουσιαστών (που απαντούσαν «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες») υπό τα χειροκροτήματα των χρυσαυγιτών.

Η έδρα έχει αποχωρήσει ενώ οι άντρες των υατ επιτίθενται στην πλευρά των αντιεξουσιαστών. Χειροκροτήματα από την πλευρά ΧΑ.

Στα social media, ας σημειωθεί, κυκλοφορεί φωτογραφία άνδρα των ΜΑΤ που έχει μια... κάμερα GoPro στο πέτο, άγνωστο με ποιο δικαίωμα και εντολή.

Η έδρα έχει αποχωρήσει ένω οι άντρες των υατ επιτίθενται στην πλευρά των αντιεξουσιαστών. Χειροκροτήματα από την πλευρά ΧΑ. >#GDtrial

— GoldenDawnWatch (@GoldenDawnWatch) February 14, 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ GOLDEDAWNWATCH: “ΣΥΝΕΒΗ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ”.

Το Golden Dawn Watch, επισημαίνει τα εξής σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής σε συνάρτηση με τα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών: Η δίκη προχωρά -επιτέλους- με ταχείς και αποτελεσματικούς δικονομικούς και ουσιαστικούς ρυθμούς, με κατάθεση σημαντικών μαρτύρων και απόδειξη κρίσιμων πραγματικών περιστατικών. Πολύ σημαντικές επιμέρους υποθέσεις του κατηγορητηρίου δικονομικά «κλείνουν», για να ανοίξει η διερεύνηση της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή παρακολουθούμε με ανησυχία να διαδραματίζεται στο φόντο της δικαστικής αίθουσας μια παράλληλη δραστηριότητα. Στην αρχή ήταν η συνύπαρξη υπουργών και βουλευτών της συμπολίτευσης με χρυσαυγίτες βουλευτές στο Καστελλόριζο, συνύπαρξη που αναγορεύει τους νεοναζί σε δήθεν φύλακες της εθνικής ασφάλειας. Ακολούθησε η συνάντηση και οι φωτογραφίες βουλευτή της μείζονος αντιπολίτευσης με τον αρχηγό και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τέλος, το πιο σημαντικό, οι δηλώσεις του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέφερε ότι εντέλει η δημοκρατία μπορεί να «σωφρονίσει» τη ΧΑ, αρκεί η ίδια να πει το «ναι». Όμως θυμίζουμε πως η ναζιστική οργάνωση διαψεύδει εν τοις πράγμασι όλες τις προσπάθειες νομιμοποίησής της με την ίδια της τη δραστηριότητα. Τελευταίο παράδειγμα η εισβολή της με τη συμμετοχή υπόδικων βουλευτών σε δημόσια εκδήλωση με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών».

Το Golden Dawn Watch εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το πολιτικό κλίμα που τείνει να απενοχοποιήσει τη Χρυσή Αυγή. Ας αναλογιστούν όλοι, ο καθένας με το βάρος του θεσμικού του ρόλου, τις συνέπειες που κάτι τέτοιο μπορεί να έχει στην διεξαγωγή της δίκης και στην εξέλιξη του ναζιστικού φαινομένου. Εντέλει, το αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για ναζιστική οργάνωση, το δηλώνουν ο λόγος και τα έργα της. Είναι επομένως αμιγώς πολιτική η απόφαση να μην αναγορεύουμε σε συνεγγυητές της νομιμότητας και της ασφάλειας τους λάτρεις του μίσους, του διχασμού και της βίας. Αυτή η πολιτική απόφαση έχει ήδη αργήσει.

Κλικ για να το μοισταστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)699Mοιραστείτε στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)699

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Δήμος Χίου: «Επί τρία το χαράτσι στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς»
«Με δικαιολογίες του τύπου, «δεν βγαίνουμε» , «να μην μπαίνουμε μέσα», «εξαιρούμε κατηγορίες» που ήδη βέβαια προβλέπονταν και άλλα τετριμμένα, λες...
Δήμος Χίου: «Επί τρία το χαράτσι στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς»