Thumbnail
Ρύθμιση χρεών σε έως 36 δόσεις για χρέη μέχρι 3.000 ευρώ και έως 120 δόσεις για χρέη ως 20.000 ευρώ στα Ταμεία  προβλέπει η πρώτη μιας σειράς Υπουργικών Αποφάσεων που θα καθορίζουν με ποια κριτήρια οι οφειλέτες θα μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους σε Ταμεία, Δημόσιο και τράπεζες.

Σύμφωνα με την απόφαση, όσοι χρωστούν σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία (ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ) θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού και οι δόσεις που θα βγουν θα είναι ίδιες για το σύνολο των οφειλών τους.

Στην περίπτωση που από το σύνολο της οφειλής τους χρωστούν ως 3.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ ή το ΚΕΑΟ, τότε οι δόσεις ρύθμισης καθορίζονται σε έως και 36, χωρίς διαγραφή προστίμων.

Για οφειλές ως 20.000 ευρώ οι δόσεις θα φτάνουν ως τις 120, με κούρεμα προσαυξήσεων και προστίμων ως και 85%. Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 50 ευρώ, χωρίς να προβλέπεται δυνατότητα διαγραφής βασικής οφειλής, παρά μόνον των προστίμων ως και 85%.

Για οφειλές προς όλους τους πιστωτές (τράπεζες, εφορία, ΕΦΚΑ) που δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ εφαρμόζεται η απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού και αφού ο οφειλέτης κριθεί βιώσιμος με βάση την περιουσιακή του κατάσταση.

Για να δοθεί το εισιτήριο της ρύθμισης, θα ελέγχονται όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, δηλαδή τα ακίνητα, οι καταθέσεις και το εισόδημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proaulio_sxoleio
Τι είναι σχολείο;
«Η διαπαιδαγώγηση είναι ανθρώπινη σχέση. Πώς θα μπορούσε κάποιος να την κανονικοποιήσει και τι θα σήμαινε μια τέτοια κανονικοποίηση; Η δική μου άποψη...
Τι είναι σχολείο;