Thumbnail
Πάτρα

Στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου της Πάτρας θα κάνει Πρωτοχρονιά, όπως όλα δείχνουν, μια 58χρονη που μάλιστα πάσχει από καρκίνο κι έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή. Η ελληνική γραφειοκρατία δυστυχώς δεν της επέτρεψε να επιστρέψει στην Γερμανία όπου είναι μετανάστρια αλλά ούτε και ν’ αλλάξει το έτος ελεύθερη.

Η γυναίκα, κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, είχε καταδικαστεί ερήμην της σε δύο μήνες φυλάκιση για τροχονομική παράβαση και για να της επιτραπεί η έξοδος από την χώρα, όπου είχε έρθει για τα Χριστούγεννα, έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 1.300 ευρώ. Έτσι όταν πήγε να πάρει το πλοίο της γραμμής από την Πάτρα, οι Λιμενικοί την προσήγαγαν καθώς εκκρεμούσε σε βάρος της η καταδικαστική απόφαση.

Η γυναίκα δεν είχε πάνω της ένα τόσο μεγάλο ποσό και ζήτησε να της το αποστείλουν από την Γερμανία. Για κακή της τύχη όμως το «έμβασμα» έφθασε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά από μια «Οδύσσεια» των Λιμενικών που αναζητούσαν παράβολο δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι διαδικασίες πληρωμής και απελευθέρωσής της.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν διάφορες εγγυήσεις ότι τα χρήματα υπάρχουν και μπορούν να δοθούν με πρώτη ευκαιρία, ο Εισαγγελέας υπηρεσίας δεν αποδέχθηκε να προχωρήσει η απελευθέρωσή της χωρίς να έχει καταβληθεί το απαιτούμενο ποσό.

Το απόγευμα της Κυριακής έφθασαν από την Γερμανία και οι βεβαιώσεις για την κατάσταση της υγείας της όμως και πάλι η απόφαση ήταν αρνητική. Έτσι η γυναίκα θα πρέπει να μείνει στο κρατητήριο μέχρι και την Τρίτη το πρωί οπότε και ανοίγουν και πάλι οι τράπεζες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksiologisi
Ούτε βήμα πίσω οι εκπαιδευτικοί: Η απεργία-αποχή σαρώνει την αξιολόγηση που επιβάλλει ο Μητσοτάκης
Η δημόσια παιδεία δεν εκβιάζεται - Η αξιολόγηση καταρρέει στην πράξη
Ούτε βήμα πίσω οι εκπαιδευτικοί: Η απεργία-αποχή σαρώνει την αξιολόγηση που επιβάλλει ο Μητσοτάκης
dieuthintes.jpg
Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών ΠΕ και ΔΕ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών ΠΕ και ΔΕ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση