Αν και πολλοί χρησιμοποιούν αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη για να καλύψουν το τυρί, οι ειδικοί συνιστούν να το αποφεύγουμε:
Το αλουμινόχαρτο παγιδεύει την υγρασία και εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα. Το αποτέλεσμα; Το τυρί μαλακώνει υπερβολικά και μπορεί να πιάσει μούχλα. Επιπλέον, ενδέχεται να του προσδώσει και μια ανεπιθύμητη μεταλλική γεύση.
Η πλαστική μεμβράνη, από την άλλη, σφραγίζει το τυρί, εμποδίζοντας το να αναπνεύσει. Έτσι, μπορεί να αποκτήσει κολλώδη υφή και άσχημη μυρωδιά.
Οι καλύτεροι τρόποι αποθήκευσης
Ειδικό χαρτί για τυρί: Είναι ο ιδανικός τρόπος για να διατηρεί το τυρί τη φυσική του υγρασία, επιτρέποντας ταυτόχρονα στον αέρα να κυκλοφορεί. Αν δεν το βρείτε εύκολα, υπάρχουν εναλλακτικές.
Λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος: Λειτουργούν εξαιρετικά ως υποκατάστατα του ειδικού χαρτιού. Τυλίξτε το τυρί με ένα φύλλο και τοποθετήστε το σε βαζάκι ή τάπερ που δεν κλείνει αεροστεγώς – αφήστε λίγο αέρα να περάσει.
Γυάλινο δοχείο με χαλαρό καπάκι: Μια ασφαλής επιλογή, αρκεί να μην το σφραγίζετε τελείως. Προσθέτοντας και ένα φύλλο λαδόκολλας στο εσωτερικό, ενισχύετε τη διατήρηση της φρεσκάδας.
Συμβουλές για μεγαλύτερη διάρκεια
Κρατήστε το τυρί μακριά από έντονα αρωματικά τρόφιμα (π.χ. ψάρια, κρεμμύδια), καθώς απορροφά μυρωδιές πολύ εύκολα.
Φυλάξτε το στο συρτάρι των λαχανικών του ψυγείου. Είναι το πιο σταθερό και ήπιο σε θερμοκρασία σημείο.
Μετά από κάθε χρήση, τυλίξτε ξανά το τυρί αμέσως, για να μη στεγνώσει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ