Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται πλέον ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος αποσπούσε χρήματα από χρήστες του Διαδικτύου παρέχοντάς τους υποτίθεται δήθεν ασφαλή προγνωστικά για την έκβαση κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνιάστηκε υπόθεση διαδικτυακής απάτης, έπειτα από σχετική καταγγελία 21χρονου. Από την αστυνομική και ηλεκτρονική έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε χρήστης ιστοσελίδας social media, ο οποίος είχε δημιουργήσει προφίλ μέσω του οποίου διέθετε έναντι χρηματικής αμοιβής τα δήθεν ασφαλή προγνωστικά.
Σύμφωνα με την καταγγελία του 21χρονου, ο δράστης του απέσπασε 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας, προκειμένου να του διαθέσει τα υποτιθέμενα ασφαλή προγνωστικά. Ακολούθως, αφού κατάφερε να του αποσπάσει και τον αριθμό της χρεωστικής του κάρτας και τους κωδικούς ασφαλείας, τη χρέωσε με πάνω από 2.500 ευρώ.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την έρευνα προέκυψε ότι διαχειριστής του λογαριασμού ήταν 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απάτη μέσω Διαδικτύου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ