Το Lemon στο ΕΜΠΡΟΣ, στις 21/12
Μία παράσταση για,την Ειρήνη, τον Ζήση και τ' άλλα παιδιά, Λέμε ΟΧΙ στην αστυνομική βία

 

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30

Το Lemon των Experimento, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική παράσταση  το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, με σκοπό την ενίσχυση της εκστρατείας για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων για την αθώωση της Ειρήνης Εμινίδου, του Ζήση Σούρλα και των υπολοίπων παιδιών, που έπεσαν θύματα της αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της πορείας της 17ης Νοεμβρίου 2019.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με κουτί ελεύθερης συνεισφοράς. Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για την κάλυψη των εξόδων για τη δίκη και την εκστρατεία αθώωσης των παιδιών. Λέμε ΟΧΙ στην αστυνομική βία.

79771308_1046463729027349_6003271867761164288_n.jpg

Η Ειρήνη, ο Ζήσης και τ’ άλλα παιδιά

Η Ειρήνη Εμινίδου, ο Ζήσης Σούρλας και άλλα 17 άτομα, δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ, ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου. Eναντίον τους στήθηκε από τους αστυνομικούς ένα εντελώς ψεύτικο κατηγορητήριο που αρχικά περιλάμβανε ακόμα και βαριά κακουργήματα.

Ο Εισαγγελέας απέσυρε τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο να τις στηρίξει, αλλά και επειδή αναπτύχθηκε άμεσα μια μαζική εκστρατεία ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία. Ωστόσο η Ειρήνη, ο Ζήσης και 17 ακόμα παιδιά που έτυχε να βρίσκονται στα Εξάρχεια εκείνο το βράδυ έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρές κατηγορίες πλημεληματικού χαρακτήρα. Η δίκη τους θα πραγματοποιηθεί στις 11/3/2020 και χρειάζεται όλοι να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Η Ειρήνη Εμινίδου και ο Ζήσης Σούρλας είναι φοιτητές, μέλη της «Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα». Μια οργάνωση που εκφράζει δημόσια και κατ’ επανάληψη την άποψη ότι τα μπάχαλα και οι μολότοφ είναι πρακτικές βλαπτικές για το κίνημα. Μετά τη μαζική πορεία του Πολυτεχνείου πήγαιναν σε φιλικό τους σπίτι στην περιοχή των Εξαρχείων. Εκεί τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν, τους χτύπησαν και τους συνέλαβαν. Πριν τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ  τους πήγαν σε ένα γκαράζ για να τους φωτογραφήσουν ώστε να μπορούν αργότερα να τους «αναγνωριστούν», ενώ από την ώρα που έφτασαν στη ΓΑΔΑ και για πολλές ώρες δεν τους επέτρεπαν να έχουν επαφή με τους δικηγόρους τους.

Η Ειρήνη, ο Ζήσης και τα παιδιά που συλλήφθηκαν στο ίδιο σημείο το βράδυ της 17ης Νοέμβρη είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις νέων ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομική αυθαιρεσία, βία και σκευωρία τους τελευταίους μήνες. Εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας της κυβέρνησης που έχει στόχο να τρομοκρατήσει κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται, αλλά πάνω απ’ όλα τη νεολαία που αμφισβητεί και βγαίνει στους δρόμους!

Διεκδικούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική της καταστολής. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλα τα θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας.

Για να καλυφθούν τα έξοδα για τη δίκη και την εκστρατεία αθώωσης των παιδιών οργανώνουμε εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης. Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται και η παράσταση Lemon με ελεύθερη συνεισφορά και σκοπό να καλύψει οικονομικά μέρος της εκστρατείας ενάντια στη σκευωρία της αστυνομίας.

Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση – Ξεκίνημα

Ταυτότητα παράστασης:

Lemon
Βασισμένο στο Novecento
του Alessandro Baricco


Το πλήρωμα του Lemon:
Διασκευή | Σκηνοθεσία | Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη
Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου
Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη
Κατασκευή πιάνου: Θωμάς Μαριάς
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Ηχητικός σχεδιασμός – Stage manager: Λευτέρης Δούρος
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Graphic design: Ελένη Σαραντοπούλου
Video | Trailer: Παναγιώτης Αγκαβανάκης
Stunt rigger: Ηλίας Φωτεινός
Communication Manager: Ράνια Παπαδοπούλου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μελαχρινός Βελέντζας

Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (1900), Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ)

Lemon | Μια ανεξάρτητη παραγωγή των Experimento

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
ΕΟΔΥ: Αποκαλύπτονται μύθοι και πραγματικότητες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα – Ανησυχητική άνοδος κρουσμάτων
Μύθοι και αλήθειες για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
ΕΟΔΥ: Αποκαλύπτονται μύθοι και πραγματικότητες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα – Ανησυχητική άνοδος κρουσμάτων
τρεμ
Έγκλημα στα Τέμπη: Νέες έρευνες στα συντρίμμια – Η κακοκαιρία «Daniel» και ανθρώπινη παρέμβαση αλλοίωσε στοιχεία
Ανθρώπινα οστά μαζί με τα συντρίμμια μετά το «ξεμπάζωμα» - Τα νερά του Daniel «βούλιαξαν» τα βαγόνια
Έγκλημα στα Τέμπη: Νέες έρευνες στα συντρίμμια – Η κακοκαιρία «Daniel» και ανθρώπινη παρέμβαση αλλοίωσε στοιχεία
βια
Εκδήλωση σχολείων του Κορυδαλλού για τη νεανική παραβατικότητα: Προκλήσεις, αιτίες και παρεμβάσεις
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή των γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και πολιτών είναι απαραίτητη
Εκδήλωση σχολείων του Κορυδαλλού για τη νεανική παραβατικότητα: Προκλήσεις, αιτίες και παρεμβάσεις