Metron Analysis: Με 15 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Δυσαρεστημένοι οι πολίτες στα θέματα παιδείας, ασφάλειας, μεταναστευτικού - Το 48% αποτιμά αρνητικά το έργο της ΝΔ στον τομέα ασφάλειας, το 46% έχει αρνητική εικόνα για τους χειρισμούς στα θέματα Παιδείας ενώ ένα συντριπτικό 76% εκφράζει δυσαρέσκεια στο μεταναστευτικό

Με 15,1% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται κατά 15,1 μονάδες, με ποσοστό 37,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,8%, το ΚΚΕ με 5%, την Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 4%. Την ίδια ώρα καταγράφεται δυσαρέσκεια των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης στους τομείς της ασφάλειας, της παιδείας και του μεταναστευτικού.

Η οικονομία ως πρόβλημα παραμένει στην κορυφή της αξιολόγησης των πολιτών με ποσοστό 25%, έχει πέσει όμως τους τελευταίους τέσσερις μήνες από το 38% στο 25%, ακολουθώντας την τάση αποκλιμάκωσης που καταγράφεται από τον Σεπτέμβριο του 2019. Τ

Την ίδια ώρα, ένας στους δύο πολίτες (51%) πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και τρεις στους δέκα (31%) ότι η προσωπική τους κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. 

Καμπανάκι για ασφάλεια, Παιδεία, Μεταναστευτικό

Αξιοπρόσεκτη είναι η αξιολόγηση της κυβέρνησης από τους πολίτες. Παρότι στους περισσότερους τομείς διατηρούνται οι θετικές εντυπώσεις, σε τρεις σημαντικές περιπτώσεις οι κυβερνητικές επιδόσεις θεωρούνται χαμηλές.

Πρόκειται για: την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από το 52% στο 45%), την Παιδεία (οι θετικές γνώμες από 49% έπεσαν στο 38%), το Μεταναστευτικό (οι θετικές γνώμες από 25% έφθασαν στο 16%). Πρόκειται για το πρώτο καμπανάκι που χτυπούν οι πολίτες μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vaseis-2015-ptosi-1.jpg
Μηχανογραφικό: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή του - Που πάνε οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές
Πού θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις πιο υψηλόβαθμες σχολές
Μηχανογραφικό: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή του - Που πάνε οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές
tramp
Οπαδοί του Τραμπ εμφανίστηκαν με επίδεσμο στο δεξί αυτί
Πιθανότατα οι οπαδοί του υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι στο πλευρό του και ότι συμπάσχουν μαζί...
Οπαδοί του Τραμπ εμφανίστηκαν με επίδεσμο στο δεξί αυτί
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
«Εγώ κύριε που δεν θέλω να ασχοληθώ με επιστήμες που περιέχουν μαθηματικά γιατί θα πρέπει να τα μάθω;»
«Το δικό μου επιχείρημα που αφορά την αξία του σχολείου είναι το εξής: Τι είναι το σχολείο λοιπόν παιδιά; Είναι ένας τόπος συνάντησης»
«Εγώ κύριε που δεν θέλω να ασχοληθώ με επιστήμες που περιέχουν μαθηματικά γιατί θα πρέπει να τα μάθω;»