Thumbnail
Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Τις απολύσεις 125 εξειδικευμένων εργαζομένων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) με αφορμή την πανδημία και ζητά να ανακληθούν, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία από την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ειδικότερα, σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υποδομών και Μεταφορών, τα πολιτικά κόμματα και τη ΓΣΕΕ, η ΠΟΣ επισημαίνει πως θεωρεί «αδιανόητο μία εταιρεία όπως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ απολαμβάνει την εύνοια της πολιτείας στην κρίσιμη αυτή περίοδο, να προχωρά σε απολύσεις απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού, μετακυλίοντας τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στους εργαζόμενους, καθιστώντας τους άνεργους».

Όπως σημειώνει η ΠΟΣ, οφείλει να τονίσει πως οι ανωτέρω εργαζόμενοι έχουν εκπαιδευτεί στις Σχολές του Σιδηροδρόμου και είναι απολύτως απαραίτητοι, προκειμένου να πραγματοποιείται απρόσκοπτα η τρέχουσα συντήρηση του τροχαίου υλικού που κυκλοφορεί αλλά και για την υλοποίηση της σύμβασης εκτεταμένης συντήρησης του τροχαίου υλικού που ανήκει στο κράτος.

«Για όλα τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έλαβε και λαμβάνει αποφάσεις στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην περίπτωσή μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας», καταλήγει στην επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
22_12_17disprosita.jpeg
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές
Αυξήσεις και νέα δεδομένα στους μισθούς για όσους υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές