ΕΟΔΥ: Πλωτά κινητά συνεργεία θα κάνουν τεστ κορονοϊού στα νησιά
Σε νέα συμφωνία συνεργασίας προχώρησε ο ΕΟΔΥ με την «Σύμπλευση ΑΜΚΕ» για την πραγματοποίηση τεστ για τον COVID-19 σε κατοίκους απομακρυσμένων νησιών

Οι ομάδες υγείας θα μεταβαίνουν στα νησιά με πλωτά μέσα.

Ο ΕΟΔΥ, αξιολογώντας την ιδιαιτερότητα της ελληνικής γεωγραφικής κατανομής και τις δυσκολίες επικοινωνίας με τα δεκάδες ελληνικά νησιά, σύναψε συμφωνία συνεργασίας με την "Σύμπλευση ΑΜΚΕ" για την πραγματοποίηση τεστ για τον COVID-19 σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου. Επεκτείνοντας δημιουργικά το πρόγραμμα των Κινητών Ομάδων και σε επικοινωνία με τους Δήμους των μικρών νησιών θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες σε ευπαθείς ομάδες.

Η Σύμπλευση με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί που θα αποφασιστεί, για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα μεταβούν στα νησιά θα εξεταστούν πρώτα για COVID-19.

Στη συνέχεια η Σύμπλευση θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν κατάλληλα στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα πραγματοποιείται μεταφορά δειγμάτων από τεστ για COVID-19, όποτε χρειάζεται, από τα νησιά του Αιγαίου στην Αττική από τις ομάδες της Σύμπλευσης.

Η πρώτη δράση της ανωτέρω συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Μαΐου και οι Πλωτές Ομάδες του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και την Σίκινο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσοκομείο
Τροχαίο στα Χανιά: Μάχη για τη ζωή δίνει 19χρονος- Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Κρίσιμη η κατάσταση 19χρονου στα Χανιά μετά από σοβαρό τροχαίο στο Καλαμάκι
Τροχαίο στα Χανιά: Μάχη για τη ζωή δίνει 19χρονος- Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
skilos_melissa
Τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα στον σκύλο: Πότε είναι επικίνδυνο και τι να κάνετε αμέσως
Το τσίμπημα εντόμου μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο – Ποια λάθη να αποφύγετε και πώς να δράσετε άμεσα για να προστατεύσετε τη ζωή του
Τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα στον σκύλο: Πότε είναι επικίνδυνο και τι να κάνετε αμέσως