Δωρεάν rapid test σήμερα στο κέντρο της Αθήνας
Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιεί σήμερα, μεταξύ άλλων περιοχών, δωρεάν τεστ (rapid test) κορονοϊού ο ΕΟΔΥ μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) - Σε ποιες άλλες περιοχές μπορείτε να κάνετε δωρεάν τεστ σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) πραγματοποιούνται και σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, από ειδικά κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ σε διάφορες περιοχές όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα σήμερα τεστ πραγματοποιούνται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ικαρία.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αρνητικά ή θετικά αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες ενώ η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Όσοι θέλουν να κάνουν το τεστ θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου. 

Υπενθυμίζουμε ότι για μετακίνηση για τεστ κορονοϊού οι πολίτες πρέπει να στέλνουν με sms στο 13033 τον Κωδικό 1 (επίσκεψη σε ιατρό).

Αθήνα

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) θα γίνουν σήμερα, Τρίτη, από τον ΕΟΔΥ, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ερμού, στην Αθήνα, από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test. 

Για την ομαλή διεξαγωγή των rapid test και την αποφυγή συνωστισμού, θα διατεθούν κλιμάκια Δημοτικών Αστυνομικών, ενώ με την τοποθέτηση φορητών κώνων, θα δημιουργηθούν δύο σειρές κυκλοφορίας οχημάτων.

Θεσσαλονίκη

Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιούνται, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, δωρεάν τεστ κορονοϊού από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 έως και την Παρασκευή 8 /01/2021, εκτός της Ημέρα των Θεοφανίων (6/6/2021) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην περιοχή του Φοίνικα και στο ύψος του ΚΑΠΗ (Εθνικής Αντιστάσεως & Άρεως 1), τις ώρες 10.00 έως 15:00 και θα πραγματοποιεί δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, μέσω της δράσης Drive-through στους πολίτες.

Λάρισα

Το  πρόγραμμα του ΕΟΔΥ  για τα Drive Through Rapid Tests στην Λάρισα, σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, έχει  ως εξής:

  • Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας,  από 10 π.μ. έως 4 μ.μ.
  • Συνοικία Αβέρωφ από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.  στην πλατεία
  • Ελασσόνα από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.
  • Φάρσαλα από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.

Οι   δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (rapid tests) μέσω της δράσης «Drive through testing» διενεργούνται από τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους  Δήμους.  

Οι πολίτες που προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα, οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους και να έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους.

Ικαρία

Η Κ.Ο.Μ.Υ. Π.Ε. Ικαρίας του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο έναντι του COVID-19 με rapid test στις:

β)  5/1/2021 στη πολιτιστική αίθουσα στο Κατσούλιο Ευδήλου Ικαρίας  ώρα 10:00 – 15:00

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας
Ποιοι τοποθετήθηκαν διευθυντές σε σχολεία της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας που είχαν συνταξιοδοτήσεις των διευθυντών τους
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας