ΑΣΕΠ
George Vitsaras / SOOC
Εκτός λειτουργίας θα είναι το Σαββατοκύριακο οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης - Κανονικά θα λειτουργεί μόνο η πλατφόρμα για το εμβόλιο του κορονοϊού

Το ΑΣΕΠ έκανε γνωστό πριν από λίγο ότι οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας του, εγγραφής και σύνδεσης χρηστών μέσω Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. δεν θα είναι διαθέσιμες από ώρα 06:00 του Σαββάτου 5-6-2021 έως και ώρα 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 6-6-2021.

Το ΑΣΕΠ θα «πέσει» μέσα στο Σαββατοκύριακο για την είσοδο και εγγραφή πολιτών με κωδικούς taxisnet λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Για χρήστες που έχουν εγγραφεί μέσω Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. μπορούν στη φόρμα «Είσοδος Μέλους» να πατήσουν «Ξέχασα τον κωδικό μου» ώστε να τους αποσταλεί το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης προκειμένου να εισέλθουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι που δεν έχουν εγγραφεί έως τώρα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, κατά τις ως άνω ημερομηνίες και ώρες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την «Εγγραφή Νέου Χρήστη» μέσω της ιστοσελίδας του.

Και άλλες υπηρεσίας εκτός λειτουργίας το Σαββατοκύριακο

Από την μεριά του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε γνωστό ότι κατά τις ίδιες ώρες, δηλαδή από ώρα 06:00 του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021 έως και ώρα 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 6 Ιουνίου 2021, δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της.

Πιο αναλυτικά οι υπηρεσίες που θα τεθούν εκτός λειτουργίας για 30 ώρες είναι:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),
  • Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Texisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗ ΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.α..

Κανονικά θα λειτουργεί μόνο η πλατφόρμα εμβολιασμών

Για το διάστημα που αναφέρθηκε παραπάνω θα λειτουργεί κανονικά μόνο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr, η οποία θα υποστηριχθεί από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage είναι αναγκαία για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης, καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 280.000 login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα