Αρχαία Ολυμπία: Προ των πυλών της ιερής πόλης η πυρκαγιά
Οπισθοχωρούν στην Αρχαία Ολυμπία οι δυνάμεις της πυροσβεστικής - Η εντολή εκκένωσης δόθηκε αφού είχαν καεί τα πρώτα σπίτια

Οπισθοχωρούν στην Αρχαία Ολυμπία οι δυνάμεις της πυροσβεστικής καθώς η φωτιά έχει περάσει και από την Καυκανιά ανεξέλεγκτη, κατευθύνεται προς τον Πλάτανο και πλησιάζει απειλητικά την Αρχαία Ολυμπία.

Παράλληλα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης της Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω της ισχυρής φωτιάς, έδωσε η Πυροσβεστική, καθώς η φωτιά κατευθύνεται απειλητικά προς την περιοχή. Ήδη, εστάλη μήνυμα του 112, που καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας

Για τους πολίτες που δεν διαθέτουν δικό τους όχημα, λεωφορεία μεταβαίνουν στην περιοχή, για να υπάρξει εκκένωση σε ασφαλή απόσταση. 

screenshot_10.png

Όπως μεταδίδει το ilianews.gr το μήνυμα του 112 με την εντολή εκκένωσης δόθηκε στους κατοίκων αφού είχαν καεί τα πρώτα σπίτια, ενώ η φωτιά είναι αδύνατον να ελεγχθεί υπό τις παρούσες συνθήκες και χωρίς μεγάλο αριθμό  εναέριων μέσων.

Πλέον δημιουργείται ζώνη ασφαλείας στην περιοχή του ξενοδοχείου AMALIA όπου εκεί περιμένουν τη φωτιά για να μην περάσει στην Αρχαία Ολυμπία.

Υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο ΑΜΕΑ μαζί με τον γιο του στο χωριό του Πελοπίου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για σπίτια που έχουν ήδη καεί στο Πελόπιο, στο Πουρνάρι και στον Πλάτανο.

Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν εγκλωβισμένοι στο Οινοποιείο Ολύμπια Γη στο Κοσκινά Αρχαίας Ολυμπίας, ωστόσο η Πυροσβεστική κατάφερε να τους απομακρύνει με ασφάλεια.  

Η πυροσβεστική προσπαθεί να δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω από την αρχαία Ολυμπία, ενώ η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τον Κρόνιο λόφο που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τις πυρκαγιές του 2007. 

Επείγουσα ειδοποίηση από το 112, σε όσους βρίσκονται στην Αρχαία Ολυμπία, να εκκενώσουν προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας.

screenshot_9.png

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την Αρχαία Ολυμπία» 

 «Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σε απόσταση μόλις δύο χιλιόμετρων από την Αρχαία Ολυμπία και μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την πόλη», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος, τα όσα διαδραματίζονται στην Αρχαία Ολυμπία, λόγω της φωτιάς.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη σε όλο τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα άλλο μέτωπο της φωτιάς 'ανεβαίνει' προς τις κοινότητες».

 Επίσης, ο Χάρης Σπηλιόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «καταφέραμε να εκκενώσουμε άμεσα την Αρχαία Ολυμπία, όπως και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν τουρίστες».  
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα