fotia pyrkagia
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Η εικόνα από τα μέτωπα των πυρκαγιών είναι σαφώς βελτιωμένη, ωστόσο πολλές εστίες έκαιγαν, χθες, σε πολλά σημεία στη χώρα με τις καιρικές συνθήκες να συντείνουν στην επέκτασή τους - Παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων στα σημεία όπου έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις

Ο φόβος των αναζωπυρώσεων στη Γορτυνία έχει κρατήσει σε επιφυλακή τις δυνάμεις της πυροσβεστικής. Από χθες το απόγευμα, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. Μπορεί λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή να απείλησε τον οικισμό Νεοχώρι Αρκαδίας αλλά οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις, ρίχθηκαν στη μάχη για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Η τοπική καταιγίδα που σημειώθηκε το απόγευμα στην περιοχή βοήθησε πολύ, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα του μετώπου. 

Στην Ηλεία, τώρα, μέχρι αργά χθες βράδυ δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο. Η βροχή που εκδηλώθηκε στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έσβησε τις όποιες μικρές εστίες φωτιάς υπήρχαν. Στην ανατολική Μάνη οι πυροσβέστες επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στην Αττική, και συγκεκριμένα στο Σχιστό Περάματος, ξέσπασε τα ξημερώματα φωτιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση η οποία γρήγορα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Σε ύφεση είναι, από χθες το απόγευμα, και η πυρκαγιά στη Φούρκα του Δήμου Κασσάνδρας στο νομό Χαλκιδικής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Η εικόνα από τα μέτωπα των πυρκαγιών είναι σαφώς βελτιωμένη, ωστόσο πολλές εστίες έκαιγαν, χθες, σε πολλά σημεία στη χώρα με τις καιρικές συνθήκες να συντείνουν στην επέκτασή τους. Επίσης, μεγάλος παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων στα σημεία όπου έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις.

Παράλληλα, παρατείνεται για μία ακόμα εβδομάδα, συγκεκριμένα έως τις 20 Αυγούστου στις έξι το πρωί, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη την επικράτεια η μετακίνηση, διέλευση, παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση. Για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα