skai
Την εμπλοκή της στην υπόθεση των "μαϊμού εμβολιασμών" στο Κέντρο Υγείας Παλαμά παραδέχτηκε η υπάλληλος

Την ενοχή της παραδέχτηκε η διοικητική υπάλληλος, στην έκδοση «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα, σύμφωνα με τον διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη.

Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, η υπάλληλος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στη διαδικασία, ενώ η γιατρός όταν ρωτήθηκε γιατί έλειπε η υπογραφή της, δεν απάντησε. «Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους» επισήμανε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διατάχθηκε, ερευνάται ποιοι άλλοι εμπλέκονται στη διαδικασία, καθώς και τα κίνητρα της παράνομης πράξης. 

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ για το περιστατικό, σημειώνοντας πως «έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν όλες εκείνες οι παράμετροι που υπάρχουν για να έχουμε μια σαφή εικόνα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά στις νόμιμες διαδικασίες».

Σε ερώτηση σχετικά με το πως κάτι τέτοιο αποκαλύφθηκε, είπε ότι το σύστημα λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια και γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε όλα τα κέντρα υγείας και τις εμβολιαστικές γραμμές ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες. «Δεν έγινε τυχαία η αποκάλυψη. Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δούμε ακριβώς πόσα εμβόλια έχουν χαθεί και την αντιστοιχία μεταξύ των εικονικών εμβολιασμών και των δόσεων», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε, «ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο διερευνάται είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν αυτά τα πιστοποιητικά. Γι’ αυτό και η μήνυση, η οποία κατατέθηκε, είναι κατά παντός υπευθύνου».


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές
Δημοσκόπηση Marc: Παραμένει δεύτερο κόμμα η Πλεύση (13,7%) - Στο 26,5% η ΝΔ, στο 11,1% το ΠΑΣΟΚ
Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από τα ποσοστά των ευρωεκλογών η ΝΔ, με προβάδισμα 12,4 μονάδων από την Πλεύση
Δημοσκόπηση Marc: Παραμένει δεύτερο κόμμα η Πλεύση (13,7%) - Στο 26,5% η ΝΔ, στο 11,1% το ΠΑΣΟΚ
εκαβ
Νέο εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση εργαζόμενος που χτύπησε στο κεφάλι μετά από πτώση
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο εργαζόμενος έπεσε από μεγάλο φορτηγό που βρισκόταν στο χώρο της επιχείρησης, ωστόσο τα ακριβή αίτια του...
Νέο εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση εργαζόμενος που χτύπησε στο κεφάλι μετά από πτώση
παιχνίδι
Europol: Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδικής πορνογραφίας- Δεκάδες συλλήψεις
Περίπου 91.000 βίντεο είχαν μεταφορτωθεί και διανεμηθεί μέσω της πλατφόρμας, η οποία, από την ίδρυσή της το 2021, προσέλκυσε 1,8 εκατομμύρια χρήστες
Europol: Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδικής πορνογραφίας- Δεκάδες συλλήψεις