Τεστ κορονοϊού
«Ποικίλοι τρόποι αντιμετώπισής του ιού με πρωτοβάθμιες δομές υγείας, μονοκλωνικά φάρμακα, εμβόλια, διαγνωστικά τεστ, μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας κλπ.»

Η κατάσταση στη χώρα μας αναφορικά με τη πανδημία, έχει ξεφύγει σε δυσθεώρητα ύψη καθώς τα κρούσματα του τελευταίου 24 ώρου άγγιξαν περί τα 6.000 !

Η κυβέρνηση επιλέγει ένα μοντέλο νωθρότητας, καθότι δίνει προνόμια σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες ή με πιστοποιητικά νοσήσεως, αλλά ταυτόχρονα συνυπάρχουν έξω απ' τα διάφορα μαγαζιά ανεμβολίαστοι και καπνιστές μαζί.

Αναμφίβολα, δεν αρκούν τα μηνύματα πειθούς της κυβέρνησης μέσω SMS σε 450.000 ανεμβολίαστους ανθρώπους ημερησίως αλλά εφησυχάζουν.

Μια εξέλιξη δηλαδή, που απωθεί περαιτέρω τους καχύποπτους συμπολίτες μας να πραγματοποιήσουν το εμβόλιο.

Πρώτα-πρώτα, χρειαζόμαστε ως χώρα μια σοβαρή επιτροπή εμπειρογνωμόνων από ειδικούς επιστήμονες του Υπουργείου Υγείας, που δε θα «παρελάζουν» στις εκπομπές της Αννίτας Πάνια!

Πάνω σε αυτό, αναγκαίοι είναι και οι εκτεταμένοι έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού ανά την επικράτεια γίνονται ελάχιστοι.

Συνεχίζοντας σε μια πανδημική κρίση, δε γίνεται να γεμίζουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ της Βορείου Ελλάδος και να μην υπάρχει τριπλασιασμός των κλινών, κατόπιν παρεμβάσεως της ίδιας της πολιτείας.

Δε γίνεται να ζουν οι πολίτες υπό τον φόβο μη τυχόν  αρρωστήσουν, και δε βρουν κρεβάτι στο νοσοκομείο της επαρχιακής πόλης τους.

Από την άλλη, η επαναφορά της μάσκας θα ήταν ένα καλό μέτρο (και) σε εξωτερικούς χώρους, που δεν επιβαρύνει σε τίποτα το κρατικό κορβανά.

Συνεπώς, τα σύνθετα προβλήματα απαιτούν και σύνθετες λύσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει (και) τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, με μια σοβαρή δέσμη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στη πολιτική και ειδικά σε μια κατάσταση διακυβέρνησης της χώρας, το Μαξίμου οφείλει να δώσει αδιέξοδο και λύσεις στην υγειονομική περιπέτεια όπου βιώνει σήμερα η χώρα.

Αντιλαμβάνομαι προφανώς όπως κι όλοι, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι έπραξαν ένα αποφασιστικό βήμα για την ελευθερία τους και θα ήταν λάθος να υποστούν σκληρούς περιορισμούς, διότι το εγχείρημα της 3ης δόσης μοιραία θα κατέληγε σ' ένα μεγάλο αδιέξοδο δίχως τα σχετικά  προνόμια.

Εντούτοις, η κοινωνία οφείλει να πληροφορηθεί ορθά πως νοσεί επίσης αλλά σε ήπιο βαθμό, μεταδίδει και κινδυνεύει έστω και λιγότερο.

Κανένας δεν είναι «άτρωτος» απέναντι στον ιό και θέλει προσοχή απ' όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά.

Μόνο βέβαιο ενόψει του δύσκολου αυτού χειμώνα, είναι πως ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 βοηθά σε μεγάλο βαθμό, καθότι με τα ίδια κρούσματα πέρσι χωρίς εμβόλια θα θρηνούσαμε τους τετραπλάσιους νεκρούς.

Αδήριτη ανάγκη, μια διπλή καμπάνια για την αξία του εμβολιασμού κατά της Covid-19 και της εποχικής γρίπης εκ μέρους της πολιτείας, που θα σώσει τις ζωές όλων  των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, η κυβέρνηση «πατά» σε δύο βάρκες ταυτόχρονα, αφενός επειδή επιχειρεί να ελέγξει τη δημοσκοπική της φθορά, αφετέρου θέλει να «τελειώσει» πρόωρα τη πανδημία, ενώ ο κορωνοϊός καλπάζει και η αγορά στενάζει...

Σε κάθε περίπτωση, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος με την ευχή μας να μην καταλήξουν 20 ή 30 χιλιάδες νεκροί μέχρι την Άνοιξη του '22.

Είμαστε λίγοι λοιπόν για να αφανιζόμαστε από έναν ιό, όπου υπάρχουν ποικίλοι τρόποι αντιμετώπισής του πλέον εκ μέρους μιας συνεπής κι οργανωμένης πολιτείας, όπως πρέπει να είναι με πρωτοβάθμιες δομές υγείας, μονοκλωνικά φάρμακα, εμβόλια, διαγνωστικά τεστ, μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας κλπ.

*Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αλήθεια τι σημαίνει αυτή η ξαφνική "γαλαντομία" του υπουργείου Παιδείας;
Οι διορισμοί αυτοί είναι το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί για να ξεδιπλώσει το υπουργείο Παιδείας με λιγότερες δυσκολίες τη νέα του κίνηση που...
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αλήθεια τι σημαίνει αυτή η ξαφνική "γαλαντομία" του υπουργείου Παιδείας;