Ηλίας Μόσιαλος
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού» λέει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος

Ανησυχία προκαλεί ο συνδυασμός κορονοϊού και γρίπης, γνωστός και ως Flurona (Flu=γρίπη και Corona), που εντοπίστηκε σε έγκυο ασθενή στο Ισραήλ.

Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μίλησε για τη Flurona σε ανάρτηση του στο Facebook, επισημαίνοντας ότι είναι πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες και εκτός του Ισραήλ. Ο Ηλ. Μόσιαλος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού».

Τι είπε ο Μόσιαλος για τη Flurona

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

«Σε αρκετά ΜΜΕ αναφέρεται σήμερα η ύπαρξη ενός ‘νέου’ ιού Flurona (Flu + Corona) που υποτίθεται ότι συνδυάζει τον ιό της γρίπης με τον κορoνοιό. Δεν πρόκειται για νέο ιό αλλά για ταυτόχρονες λοιμώξεις από τον κορoνοιό και τον ιό της γρίπης. Συνέβη σε έγκυο στο Ισραήλ αλλά είναι πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες.

Είναι επομένως απαραίτητος ο εμβολιασμός, ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπατριωτών μας, και με το εμβόλιο της γρίπης. Αυτό εξάλλου τονίζουν οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού».

Νωρίτερα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, για τη Flurona ότι δεν πρόκειται για νέο στέλεχος του ιού και μέχρι στιγμής υπάρχει αναφορά για ένα περιστατικό στο Ισραήλ.

«Το Florona να το ξεκαθαρίσουμε, δεν πρόκειται για νέο στέλεχος, πρόκειται για ένα περιστατικό στο Ισραήλ σε έγκυο γυναίκα, που δεν είχε εμβολιαστεί. Νόσησε ταυτοχρόνως από κορονοϊό και από ιό της γρίπης. Αυτό είναι κάτι, το οποίο το έχει πει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας» είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ. «Η έκκληση είναι όποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί για την γρίπη να τρέξουμε να εμβολιαστούμε γιατί είναι σημαντικό να αποφύγουμε την ταυτόχρονη μόλυνση», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγιά Σοφιά
Πανικός στην Αγία Σοφία την ώρα του σεισμού – Δραματικό βίντεο δείχνει την εκκένωση
Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Εικόνες τρόμου στην Αγιά Σοφιά - Συγκλονίζει το βίντεο της εκκένωσης
Πανικός στην Αγία Σοφία την ώρα του σεισμού – Δραματικό βίντεο δείχνει την εκκένωση
Παναγιώτης Κατσούλης
Απολυμένος εκπαιδευτικός μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας στο alfavita.gr: «Επιχειρείται η φυσική μου εξόντωση»
«Κατέθεσα αίτηση ανάκλησης στην Υπουργό Παιδείας» - Συγκλονίζει η δήλωση του απολυμένου εκπαιδευτικού στο alfavita.gr
Απολυμένος εκπαιδευτικός μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας στο alfavita.gr: «Επιχειρείται η φυσική μου εξόντωση»
diagonismos asep
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: 15.000 μόνιμοι διορισμοί για όλους
Με το βλέμμα στραμμένο στον Ιούνιο, χιλιάδες υποψήφιοι ετοιμάζονται για τον 2ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο οποίος υπόσχεται 15.000...
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: 15.000 μόνιμοι διορισμοί για όλους