metra koronoiou
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Αξιολογώντας την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας το πιο πιθανό είναι η επιτροπή των ειδικών να εισηγηθεί παράταση των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα

Η παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και αυτήν την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, βρίσκεται στο τραπέζι των ειδικών που συνεδριάζουν σήμερα.

Αξιολογώντας την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας το πιο πιθανό είναι η επιτροπή των ειδικών να εισηγηθεί παράταση των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα.

Χθες, Τρίτη, για δεύτερη συνεχή ημέρα ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό ξεπέρασε τους 100, ενώ τα νοσοκομεία συνεχίζουν να δοκιμάζουν τις αντοχές τους, γι αυτό και έτσι «φρενάρεται» κάθε σκέψη για διορθωτικές κινήσεις στα μέτρα που ισχύουν από τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, τουλάχιστον ως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θέλει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να φανεί στα νοσοκομεία. Είναι ενδεικτικό ότι οι νοσηλείες σε όλη την Ελλάδα έφτασαν τις 5.200 από 4.149 που ήταν στις 4 Ιανουαρίου, ενώ στο ίδιο διάστημα οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ από 623 ανήλθαν στους 670.

Στο θέμα των μέτρων αναφέρθηκε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι αυτά απέδωσαν και αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται αυστηροποίησή τους, παρά το γεγονός ότι η πρόκληση της εμβολιαστικής κάλυψης είναι διαρκής.

Όσον αφορά στη χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή, θα σταθμίσει τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που μπορεί να έχουν αντανακλαστικά οι αποφάσεις της σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που είμαστε τώρα στην πανδημία. Θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα δούμε αν θα πάμε σε μία περαιτέρω παράταση ή σε κάποια χαλάρωση των μέτρων. Θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα πούμε κι εμείς τη γνώμη μας».

«Δυστυχώς, το 85% των ανθρώπων που φθάνουν εκεί είναι ανεμβολίαστοι και οδηγούμαστε στα αυξημένα νούμερα απωλειών. Προφανώς και μας ανησυχεί και είναι κάτι που οφείλει να το συμπεριλάβει κανείς στα κριτήρια, με τα οποία θα λάβει τις όποιες αποφάσεις» τόνισε ακόμη, αναφερόμενος στις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις.

Τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ

  • Διακοπή λειτουργίας κέντρων εστίασης και διασκέδασης τα μεσάνυχτα

  • Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι
  • Όριο ατόμων ανά τραπέζι οι 6 πελάτες.
  • Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φιλαληθης
Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον θάνατο του πρώην αντιπρύτανη Αναστάσιου Φιλαλήθη
Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης τιμά τη σημαντική προσφορά του στο Ίδρυμα, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και θέρμη από τη θέση τόσο του...
Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον θάνατο του πρώην αντιπρύτανη Αναστάσιου Φιλαλήθη