topaloudi mana pateras
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Παραιτήθηκε ο συνήγορος του κατηγορούμενου, αρνήθηκαν σειρά δικηγόρων να τον αναλάβουν - Ανοίγει ο «κύκλος» των μαρτυρικών καταθέσεων

Αρχίζουν σήμερα, εκτός απροόπτου, οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη την ώρα που οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας η οποία δολοφονήθηκε άγρια τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο έχουν δηλώσει από την προηγούμενη συνεδρίαση πως αδυνατούν να παρίστανται σήμερα στη διαδικασία.

Ωστόσο-εάν δεν ανακύψουν νέα προσχώματα από την πλευρά της υπεράσπισης-το δικαστήριο θα προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων, πιθανότητα των λιμενικών που εξιχνίασαν στην υπόθεση.

Σήμερα, μετά από τις αλλεπάλληλες διακοπές η δίκη, αναμένεται να μπει στην ουσία της με τους πρώτους μάρτυρες να ανεβαίνουν στο βήμα.

Γιατί δεν θα παραστούν οι γονείς της Ελένης

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη δεν θα είναι οι πρώτοι που θα καταθέσουν, όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς μετά από αίτημα τους αυτό δεν θα γίνει σήμερα.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης και η Κούλα Αρμουτίδου ζήτησαν από το δικαστήριο να μην παραστούν στην σημερινή συνεδρίαση επικαλούμενοι την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από τις συνεχείς διακοπές της δίκης είτε εξαιτίας του κορονοϊού, είτε εξαιτίας της παραίτησης του συνηγόρους του κατηγορούμενου και την προσπάθεια διορισμού τριών νέων που για πολλές ώρες «μπλόκαρε» την διαδικασία. Και αυτό γιατί ο ένας μετά τον άλλον οι δικηγόροι αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τον κατηγορούμενο επικαλούμενοι λόγους ηθικής τάξεως.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η παραίτηση του συνηγόρου του κατηγορούμενου ο οποίος προσερχόμενος στο δικαστήριο ζήτησε την αναβολή της δίκης λέγοντας πως ο χρόνος που είχε στη διάθεση του δεν ήταν αρκετός για να μελετήσει το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Τελικά, το δικαστήριο διόρισε δυο νέους δικηγόρους οι οποίοι ανέλαβαν την υπεράσπιση του κατηγορούμενου και θα παρασταθούν σήμερα στο δικαστήριο.

Ανοίγει ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων

Σήμερα, εάν δεν υπάρξει άλλο κώλυμα από την πλευρά της υπεράσπισης, η δίκη θα ξεκινήσει με καταθέσεις μαρτύρων. Από τη στιγμή που οι γονείς της Ελένης, θα καταθέσουν στις 28 Μαρτίου, δεν αποκλείεται σήμερα, να καταθέσουν υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι πήραν μέρος στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKPA metaptixiaka
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του κ. Ανδρέα Δρακόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα και απόδοση τίτλου Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30)
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του κ. Ανδρέα Δρακόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα και απόδοση τίτλου Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος