ΔΕΗ, ρεύμα, ευρώ, λογαριασμός, ενέργεια
Πώς θα κάνετε αίτηση στη νέα πλατφόρμα Power Pass- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Λίγες ημέρες απέμειναν για να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων του Power Pass,  για την καταβολή της αποζημίωσης των 18 έως 600 ευρώ, λόγω των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος, στην περίοδο Δεκεμβρίου 2021 έως Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με το skai.gr, δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, η πλατφόρμα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα ανοίξει στις 15 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα, δηλαδή περίπου για 15 ημέρες.

Η αρχή θα γίνει με την αποζημίωση έως και 600 ευρώ για τις επιπλέον καταναλώσεις από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022, θα ακολουθήσει η αύξηση της επιδότησης για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί με την εισαγωγή του νέου συστήματος υπολογισμού της τιμής του ρεύματος για όλους από τον Ιούλιο, που θα καλύψει το 80% έως το 90% του επιπλέον κόστους.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι του Power Pass

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους, ώστε να λάβουν την αποζημίωση έως και 600 ευρώ, από τις επιπλέον χρεώσεις ρεύματος αναμένεται να ανοίξει στις 15 Ιουνίου και οι πρώτες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Δικαιούχοι θα είναι όσοι είδαν αυξημένες χρεώσεις στους λογαριασμούς τους, από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022. Να σημειωθεί ότι το διάστημα αυτό αφορά έκδοση λογαριασμών και όχι περίοδο κατανάλωσης.

Πώς θα γίνει η υποβολή της αίτησης για την αποζημίωση έως και 600 ευρώ

  • Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
  • Να βεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, το μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
  • Να διορθώσουν τυχόν λάθη η παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους.
  • Να αναγράψουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN).
  • Να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσουν την υποβολή της αίτησης.
  • Οι δικαιούχοι δεν θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τα οποία θα διαβιβαστούν στη πλατφόρμα από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας.

Πόσα χρήματα θα λάβετε- Παραδείγματα

  • Αν κάποιος συνυπολογίσει ότι έχει ρήτρα αναπροσαρμογής 1.000 ευρώ και η έκπτωση από την επιδότηση κράτους και παρόχου φτάνει τα 400 ευρώ, τότε η καθαρή επιβάρυνση ήταν τα 600 ευρώ. Ο συγκεκριμένος καταναλωτής θα λάβει πίσω το 60% των 600 ευρώ, δηλαδή 360 ευρώ.
  • Αν η συνολική ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν 2.000 ευρώ και η κρατική επιδότηση έφτασε τα 700 ευρώ, τότε η τελική αύξηση στους λογαριασμούς ήταν τα 1.300 ευρώ. To 60% των 1.300 ευρώ είναι 780 ευρώ. Ο εν λόγω καταναλωτής θα λάβει την ανώτατη αποζημίωση των 600 ευρώ που είναι το ανώτατο όριο, και όχι 780 ευρώ.
  • Ένας χρήστης με πιο χαμηλές καταναλώσεις που υπολόγισε τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα 400 ευρώ και την επιδότηση που ήδη έλαβε στα 150 ευρώ, «είδε» αύξηση 250 ευρώ. Θα λάβει τον Ιούνιο επιστροφή 150 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetasi.jpg_b2_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού
Πρόγραμμα εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024, υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων του εξωτερικού
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού