Θεσσαλονίκη: Έρευνα για περιστατικό κακοποίησης 98χρονου σε νοσοκομείο
Στο φως ήρθε πρόσφατα ένα ύποπτο περιστατικό που δείχνει ηλικιωμένο άνδρα να έχει κακοποιηθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ποινικής δίωξης προκάλεσε καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου μέσα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξεταστεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης και της παράνομης βίας.

Ζητά ακόμη να προσκομιστεί η έκθεση του επιθεωρητή υγείας και να ερευνηθεί αν έχει γίνει ΕΔΕ.

Το συμβάν

Ο κ. Ασλανίδης κατήγγειλε πως νοσοκόμες έδεσαν με γάζες τα χέρια του υπερήλικα, ο οποίος μάλιστα έφερε και μώλωπες. Από την πλευρά του, το νοσοκομείο απάντησε πως ο ασθενής ήταν ανήσυχος και πως το δέσιμο με ατραυματικούς ιμάντες των χεριών των ασθενών γίνεται για τη δική τους προστασία.

Συγκεκριμένα, ο 98χρονος αναφέρει με δηλώσεις του στο GRTimes πως τον έδεσαν και τον ξυλοκόπησαν, ενώ από την άλλη πλευρά το νοσοκομείο αναφέρει πως ο ασθενής διαγνώσθηκε με οργανικό ψυχοσύνδρομο με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα, ενώ προσθέτει πως ο ίδιος αυτοτραυματίστηκε.

«Δεν ξαναπάω σε νοσοκομείο. Προτιμώ να πεθάνω εδώ στο σπίτι μου. Αυτό που έζησα δεν περιγράφεται με λόγια», αναφέρει αναλυτικά ο πατέρας του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη περιγράφοντας την περιπέτεια που βίωσε πρόσφατα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 

«Πήγα για να με περιθάλψουν, με έδεσαν και με ξυλοκόπησαν», λέει ο 98χρονος Γιώργος Ασλανίδης στο GRTimes, ενώ το περιστατικό δημοσιοποίησε ο γιος του, Νίκος Ασλανίδης, ο οποίος τονίζει: «Αντί να περιθάλψουν τον πατέρα μου, τον βασάνισαν. Είναι ντροπή. Εκτίθεται το σύστημα υγείας από κάποιους νοσηλευτές με απαράδεκτες συμπεριφορές».

Τι ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης

«Θα διερευνήσουμε το περιστατικό», δήλωσε στο Open ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι στην απάντηση που πήρε για το περιστατικό από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου αναφέρεται πως «έχει να κάνει με συμβουλές που υπήρξαν από ειδικούς ιατρούς που εξέτασαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν θέλω να πω περισσότερα σχετικά με τη δυνατότητα συνεργασίας που υπήρχε. Όσες παρεμβάσεις είχαν να κάνουν αποκλειστικά με το να μπορέσει να δοθεί η θεραπεία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alexandris
Νέος Διευθυντής στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Β΄Αθήνας ο Αντρέας Αλεξανδρής

Μετά την αυτοδίκαιη λύση στις 30-6-2024 της υπαλληλικής σχέσης του πρώην Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας,...

Νέος Διευθυντής στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Β΄Αθήνας ο Αντρέας Αλεξανδρής
εμπ
Καταγγελία για διήμερο αποκλεισμό του Ε.Μ.Πολυτεχνείου από τον Πρύτανη
Βασική αξία του Πανεπιστημίου -διαχρονικά- είναι η δυνατότητα του να γεννά και να φιλοξενεί απόψεις οι οποίες αμφισβητούν τις εκάστοτε κυρίαρχες...
Καταγγελία για διήμερο αποκλεισμό του Ε.Μ.Πολυτεχνείου από τον Πρύτανη