σκύλος φιλί
Κίνδυνος για σοβαρή ασθένεια εάν φιλάμε στο στόμα το κατοικίδιο μας

Ένας ιατρός βοηθός στο TikTok εξηγεί γιατί δεν πρέπει ποτέ να φιλάτε το σκύλο σας στο στόμα.

Ο ιατρός που βρίσκεται πίσω από το προφίλ «@medexplained2you» εξήγησε πώς το φιλί ενός σκύλου στο στόμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία των ανθρώπων.

«Εάν φιλάτε τον σκύλο σας στο στόμα, ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να χάσετε τα άκρα σας εξαιτίας αυτού», λέει στο βίντεο το οποίο έχει προβληθεί μέχρι τώρα  2,3 εκατομμύρια φορές. Πρόσθεσε ότι αυτά τα βακτήρια μπορούν να μεταδοθούν από τον σκύλο στον άνθρωπο και να προκαλέσουν πολύ άσχημα προβλήματα.

Πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη συστημική λοίμωξη, σηπτικό σοκ, ακόμη και γάγγραινα, ανάλογα με το πόσο γρήγορα εξελίσσεται και πότε θα διαγνωστεί. Ο ακρωτηριασμός μπορεί να γίνει η μόνη θεραπεία. Γιατί να μην αποφύγετε όλη αυτή την ταλαιπωρία και απλώς να σταματήσετε να φιλάτε τον σκύλο σας, κάτι που φαίνεται σαν μια εύκολη λύση, είπε, και τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ συμφωνούν.

Σπάνια, το βακτήριο Capnocytophaga μπορεί να εξαπλωθεί στους ανθρώπους μέσω δαγκωμάτων, γρατσουνιών ή στενής επαφής με σκύλο ή γάτα και μπορεί να προκαλέσει ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της σήψης. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή με σκύλο ή γάτα δεν αρρωσταίνουν. Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που δυσκολεύονται να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους.

Πληροφορίες: ertnews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου