μπριζόλα
Μια μπριζόλα για να μαγειρευτεί σωστά θέλει κάποιες απλές κινήσεις - Τι παίζει καθοριστικό ρόλο

Όλοι έχουμε δοκιμάσει μια ζουμερή μπριζόλα κάπου – κάποτε που, ακόμη δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και, όσο κι αν προσπαθούμε να φτιάξουμε κάποια που γευστικά της μοιάζει, δεν τα καταφέρνουμε.

Υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό και αυτοί οι λόγοι δεν είναι άλλοι από τις βιαστικές κινήσεις που κάνεις, από τα πολλά αναποδογυρίσματα και τα κοψίματα, αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Τo κρέας, όπως πριν το μαγείρεμά του, έτσι και μετά, χρειάζεται ξεκούραση κι αν νομίζεις πως μόνο το ζυμάρι έχει την ανάγκη αυτή, κάνεις μέγα λάθος. Πριν έρθει η ώρα του μαγειρέματος η μπριζόλα μας καλό είναι να μένει εκτός ψυγείου και κατάψυξης για σχεδόν μια ώρα. Με αυτόν τον τρόπο θα μαγειρευτεί ομοιόμορφα εξωτερικά και εσωτερικά. Αν δεν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή το πιο πιθανό είναι να ξεροψήσεις το εξωτερικό με το μέσα του να είναι κατά πάσα πιθανότητα ωμό.

Με την ίδια λογική ο chef προτείνει τη ξεκούραση και μετά το μαγείρεμα για τουλάχιστον 5 με 7 λεπτά.

Μην κόβεις το κομμάτι για να δεις αν είναι έτοιμο και μην το τσιμπάς κάθε λίγο.
Αυτό κι αν είναι πρόβλημα! Το κρέας πρέπει να μένει «ήσυχο». Όσο εμείς επεμβαίνουμε εμποδίζουμε τη διαδικασία. Σκέψου πως με τη βοήθεια της φωτιάς στο εσωτερικό της μπριζόλας τα υγρά μαγειρεύουν ομοιόμορφα το κρέας μας. Αν εμείς κόψουμε ένα κομμάτι σταματάμε βίαια τη διαδικασία αυτή.

Άσε τη μπριζόλα στη φωτιά μέχρι να ψηθεί χωρίς να την αναποδογυρίζεις. Αν αναποδογυρίζεις το κρέας σου διαρκώς, για να δεις αν ψήθηκε από κάτω, το ψήσιμο δεν θα είναι ποτέ ομοιόμορφο.

Καθοριστικό ρόλο στο μαγείρεμα της μπριζόλας παίζει το «στέγνωμα» του κρέατος. Είτε έχουμε βρέξει το κρέας με νερό, είτε πρόκειται για τα υγρά που βγάζει, καλό θα είναι με χαρτί κουζίνας να καθαρίσουμε το κρέας μας αφού με αυτόν τον τρόπο δεν θα επηρεαστεί το μαγείρεμα και κυρίως η θωράκιση του εξωτερικού μέρους.

Τέλος, τα καρυκεύματα παίζουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη γεύση μιας μπριζόλας. Πριν βάλουμε το κρέας μας στη φωτιά καλό είναι να ρίξουμε τα μπαχαρικά μας. Το αλάτι και το πιπέρι κάνουν τη μεγαλύτερη δουλειά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synodos prytaneon mystras
Σύνοδος Πρυτάνεων: Τον Μάϊο στη Θεσσαλονίκη η επόμενη - Τι ζητούν τα ΑΕI, τι φέρνει ο Πιερρακάκης
Ζήτημα αιχμής αναμένεται να είναι τόσο η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη των ΑΕΙ που θα γίνει κατόπιν προτάσεων των ιδίων των ΑΕΙ αλλά κυρίως της...
Σύνοδος Πρυτάνεων: Τον Μάϊο στη Θεσσαλονίκη η επόμενη - Τι ζητούν τα ΑΕI, τι φέρνει ο Πιερρακάκης
Δίκη Βασίλη Μάγγου
Γιάννης Μάγγος: Η καταδίκη των τριών αστυνομικών ανοίγει μία χαραμάδα για την καταπολέμηση της αστυνομικής βίας
Επισημαίνει τη σημασία του κινήματος αλληλεγγύης και τονίζει ότι η υπόθεση αναδεικνύει τις βαθιές παθογένειες του συστήματος, την εγκληματική...
Γιάννης Μάγγος: Η καταδίκη των τριών αστυνομικών ανοίγει μία χαραμάδα για την καταπολέμηση της αστυνομικής βίας
εκπαιδευτικοσ
Ατελείωτος αυταρχισμός: Νέες καθαιρέσεις 4 Διευθυντών και Υποδιευθυντών γιατί συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση...
Ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας ζητά να ανακληθεί η καθαίρεση των 4 Δ/ντών και Υπο/ντών στη ΔΕ που συμμετείχαν στην νόμιμα προκηρυγμένη απεργία – αποχή των...
Ατελείωτος αυταρχισμός: Νέες καθαιρέσεις 4 Διευθυντών και Υποδιευθυντών γιατί συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση...
παιδί
Πόσοι μικροί άγγελοι πρέπει να πεθάνουν για να κινητοποιηθούμε σαν κοινωνία;
Πόσοι κακοποιημένοι πρέπει να γίνουν κακοποιητές για να πάρει το κράτος μέτρα στο θέμα της πρόληψης;
Πόσοι μικροί άγγελοι πρέπει να πεθάνουν για να κινητοποιηθούμε σαν κοινωνία;