Δίκη
Τέλη Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του λέκτορα Γεωλογίας του ΑΠΘ για τη διπλή ανθρωποκτονία της συζύγου και της γιαγιάς της με αρσενικό

Ο 49χρονος αναμενόταν να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το GRtimes, η δίκη ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 12/12, ωστόσο διακόπηκε για να προετοιμαστεί ο νέος συνήγορος πολιτικής αγωγής που ανέλαβε την υπόθεση. Ο ίδιος είχε δηλώσει αθώος.

«Όλες οι κατηγορίες είναι αίολες και αβάσιμες. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, είναι αναπόδεικτες» ανέφερε ο 49χρονος ενώπιον του δικαστηρίου, κατά την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης που αναβλήθηκε την προηγούμενη φορά.

Η διπλή ανθρωποκτονία τελέστηκε το 2013 ενώ ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε δις ισόβια, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2018.

Το ιστορικό:

Υπενθυμίζουμε ότι ο 43χρονος λέκτορας κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με αρσενικό την 31χρονη σύζυγό του μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ενώ το ίδιο έπραξε και με την 86χρονη γιαγιά της, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Η νεαρή γυναίκα ήταν ανιψιά του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, ενώ ο 43χρονος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με 25χρονη φοιτήτρια, με την οποία έχει αποκτήσει και ένα παιδί.

"Σύμμαχοι" στο σχέδιο του λέκτορα φέρεται πως στάθηκαν οι παραλείψεις των γιατρών, αλλά και του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Δύο παραπεμπτικά του νοσοκομείου "Γ. Παπανικολάου" δεν ανέφεραν το αρσενικό στα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα οποία προσδιορίζονταν μόνο σε ψευδάργυρο, χαλκό, μόλυβδο και κάδμιο, αν και το αρσενικό είχε αναφερθεί σε φύλλο νοσηλείας. Το αποτέλεσμα ήταν το τελευταίο να εντοπιστεί μόνο μετά τον θάνατο, στα βιολογικά δείγματα και των δύο γυναικών.

Η έρευνα περιορίστηκε κυρίως στο κάδμιο, όπου όμως οι συγκεντρώσεις υπολογίστηκαν λανθασμένα ως πολύ μεγαλύτερες από το κανονικό, σε τοξικά επίπεδα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οξεία δηλητηρίαση και νεφρική ανεπάρκεια, ακόμη και σηψαιμία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου "Γ. Παπανικολάου" να ακολουθήσουν μόνο συντηρητική αντιμετώπιση και να μη χορηγήσουν το αντίδοτο για το αρσενικό, κάτι που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή - τουλάχιστον - της 31χρονης.

Η αποκάλυψη του αρσενικού έγινε μόνο μετά τον θάνατό της, όταν στάλθηκαν δείγματα σε εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η ιατροδικαστής στη σχετική έρευνα ανέφερε ότι, όταν παρέλαβε τα αποτελέσματα από τις ΗΠΑ, οι συγκεντρώσεις του αρσενικού ήταν τόσο υψηλές που προκαλούσαν δέος.

Το σχέδιο:

Το σατανικό σχέδιο του λέκτορα να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του με τη χρήση αρσενικού αποτυπώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο αναφέρει: "Χορηγούσε σκοπίμως μικρές ποσότητες της ουσίας, ώστε να προκαλέσει κατάσταση χρόνιας δηλητηρίασης, η οποία εύκολα θα μπορούσε να εκληφθεί ως ατύχημα που προκλήθηκε από την κατανάλωση κοινών τροφίμων και νερού".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απογνωση
8-10.000 κενές θέσεις στα Δημόσια Πανεπιστήμια ελέω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
Πως φτάσαμε να καθορίζεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως συγκεκριμένος «αριθμός εισακτέων» στα ΑΕΙ, αλλά να είναι «πουκάμισο αδειανό»;
8-10.000 κενές θέσεις στα Δημόσια Πανεπιστήμια ελέω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΜΑΚΡΗ
Εκπαιδευτικοί: Πάνω από 4.500 διορισμοί ανακοινώνονται μέσα στην εβδομάδα - Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας
Πως συνδέονται με το χρόνο διορισμών και προσλήψεων οι πίνακες αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί: Πάνω από 4.500 διορισμοί ανακοινώνονται μέσα στην εβδομάδα - Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας
ΑΣΕΠ
Πιστοποίηση Ιταλικών ΑΣΕΠ: Ειδική Έκπτωση σε εκπαιδευτικούς
Πιστοποίηση Ιταλικών για εκπαιδευτικούς και απόφοιτους παιδαγωγικών τμημάτων και καθηγητικών σχολών: Εύκολα και άμεσα με 50% έκπτωση ειδικά...
Πιστοποίηση Ιταλικών ΑΣΕΠ: Ειδική Έκπτωση σε εκπαιδευτικούς