skordilis-manolis-seismos
Aπαιτείται περισσότερος χρόνος και συγκεκριμένα «ένα με δύο 24ωρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του ΑΠΘ Μανώλη Σκορδίλη

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη η «ταυτότητα» του σεισμικού επεισοδίου που σημειώθηκε νωρίτερα στην Εύβοια, όπως μεταφέρει στο GRTimes ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης.

Σύμφωνα με τον κ. Σκορδίλη, απαιτείται περισσότερος χρόνος και συγκεκριμένα «ένα με δύο 24ωρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία. Δεν ξέρουμε ακόμη εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή εάν θα ακολουθήσει μετασεισμός. Είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, καθώς έχει περάσει μόλις μία ώρα και μερικά λεπτά», όπως λέει συγκεκριμένα.

Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ μιλώντας για το επίκεντρο του σεισμού, σημειώνει πως πρόκειται για χώρο όπου «δεν παρουσιάζει υψηλή σεισμική δραστηριότητα», γνωστοποιώντας ακόμη πως «μεγάλοι σεισμοί στη συγκεκριμένη τοποθεσία καταγράφηκαν κατά τον 18ο και 19ο αιώνα».

Σύμφωνα πάντοτε με τον ειδικό, το σημερινό (28/12) περιστατικό δε συνδέεται με εκείνο που σημειώθηκε σε προγενέστερο χρόνο (29/11) στην Εύβοια, καθώς όπως λέει «το επίκεντρο του σεισμού του Νοεμβρίου εντοπίζεται 65 χλμ. νοτιοανατολικά από εκείνο του σημερινού». Όπως ξεκαθαρίζει, «η εστία του σημερινού σεισμού εντοπίζεται 4-5 χλμ. ανατολικά απο την περιοχή των Ψαχνών, στην κεντρική Εύβοια».

Σε ό,τι αφορά τη σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, ο κ. Σκορδίλης μεταφέρει ότι «εάν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δούμε ότι είναι ανησυχητικά, τότε θα πρέπει πράγματι να συγκληθεί η Επιτροπή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

TEMPI
Τέμπη - Η επιστροφή του του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι Γεράσιμου Γεωργιάδη στην Ελλάδα: Μια συγκλονιστική στιγμή
Όταν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 το Intercity 62 συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, 57 συνάνθρωποί μας χάθηκαν, ενώ...
Τέμπη - Η επιστροφή του του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι Γεράσιμου Γεωργιάδη στην Ελλάδα: Μια συγκλονιστική στιγμή