Παρότι το βράσιμο των μακαρονιών θεωρείται μία απλή πρακτική, πολλές φορές κάνουμε λάθη με αποτέλεσμα τα ζυμαρικά να «λασπώνουν».
Τι μπορούμε, όμως, να κάνουμε για να το αποφύγουμε;
Το σούρωμα
Μπορεί να έχετε αγοράσει την αγαπημένη σας μάρκα, να έχετε τηρήσει το χρόνο βρασμού, κι όμως πάλι να σας έχουν λασπώσει και να μην είναι όπως ακριβώς τα θέλετε. Αυτό το «αιώνιο» πρόβλημα της μαγειρικής έχει τη λύση του και το μυστικό βρίσκεται στο σούρωμα.
Το βασικό, λοιπόν, είναι να μην τα ξεπλύνετε με νερό μετά το βράσιμο. Πρέπει να τα σουρώσετε και τα επαναφέρετε έτσι στην κατσαρόλα. Εκείνη τη στιγμή θυμηθείτε να βάλετε ένα φλυτζάνι με νερό και να ανακατέψετε καλά. Αν θέλετε να βουτυρώσετε τα μακαρόνια σας (ή να ρίξετε λάδι), το κάνετε πριν τα περιχύσετε με το νερό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη