υπουργείο πολιτισμού
Τα σωματεία αντιδρούν στο νόμο για τα μουσεία

Σε 24ωρη απεργία προχωράει το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων την Τρίτη 25 Απριλίου.

Ο Ενιαίος Σύλλογος, με ανακοίνωσή του, καλεί μεταξύ άλλων τα μέλη του «να πάρουν αποφασιστικά μέρος στην απεργία/αποχή από όλα τα καθήκοντα που συνδέονται με την εφαρμογή του ν. 5021/2023, την οποία έχει προκηρύξει από κοινού με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟΑ και η οποία ισχύει μέχρι τις 28/4».

Παράλληλα, «αποφασίζει την, από κοινού με τα άλλα σωματεία του Συντονισμού Σωματείων εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ, προσφυγή του Ενιαίου Συλλόγου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αντισυνταγματικότητα του ν. 5021/2023».

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρεται και στον διορισμό των «Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Διευθυντών στα πέντε Κρατικά Μουσεία τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να λειτουργήσουν ως ΝΠΔΔ», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η μεγάλη αριθμητικά παρουσία στα ΔΣ των Μουσείων παραγόντων του τουριστικού και κατασκευαστικού τομέα τής οικονομίας, υπογραμμίζει την αγοραία κατεύθυνση που θέλει η κυβέρνηση να δώσει στα Μουσεία, απομακρύνοντάς τα από τον μορφωτικό, κοινωνικό και επιστημονικό προορισμό τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος του μαστού
Δραματική αύξηση καρκίνων του παχέος εντέρου σε παιδιά, έφηβους και νέους την τελευταία 20ετία
Oι ερευνητές υπολόγισαν τις τάσεις στα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου για άτομα ηλικίας 10-44 ετών από το 1999 ως το 2020
Δραματική αύξηση καρκίνων του παχέος εντέρου σε παιδιά, έφηβους και νέους την τελευταία 20ετία