«Μάχη» δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λουτράκι, καθώς, όπως προειδοποιεί ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, η φωτιά πλησιάζει στα διυλιστήρια.
Το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Λουτράκι «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βυτινιώτης, προσθέτοντας ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».
«Τα ελικόπτερα κάνουν άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.
«Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι 4 ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει “χώρος” για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα», είπε επίσης ο κ. Βυτινιώτης.
Σε ετοιμότητα οι υποδομές ασφαλείας των διυλιστηρίων
Όπως σημειώνεται σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκονται σε ετοιμότητα οι υποδομές ασφαλείας των διυλιστηρίων της MOTOR OIL για κάθε ενδεχόμενο καθώς, «η απόσταση από την πυρκαγιά είναι της τάξεως του 1,5 km».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom