Πληθωρισμός: Στο 1,6% τον Σεπτέμβριο - Στο 9,4% στα τρόφιμα
Στα τρόφιμα, διψήφιες εξακολουθούν να είναι σε ετήσια βάση οι αυξήσεις στα λαχανικά (17,7%), τα έλαια και λίπα (16,1%), τα φρούτα (13,9%), ενώ μονοψήφιες αλλά σημαντικές είναι οι αυξήσεις στα κρέατα (8,4%), τα γαλακτοκομικά - αυγά (6,7%) και το ψωμί - δημητριακά (4,8%)

Στο 1,6% μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο από 2,7% τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, αλλά οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν με υψηλό ρυθμό 9,4%.

Η σημαντική αποκλιμάκωση του πληθωρισμού οφείλεται κυρίως στη μείωση των τιμών της ενέργειας, με την τιμή του φυσικού αερίου να κάνει βουτιά 82% σε ετήσια βάση και την τιμή του ρεύματος να υποχωρεί 1,2%, ενώ οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν οριακά κατά 0,9%. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, πάντως, οι τιμές των καυσίμων - λιπαντικών αυξήθηκαν κατά 2,4% και του φυσικού αερίου κατά 14,4%, ενώ η τιμή του ρεύματος υποχώρησε οριακά 0,4%. 

Στα τρόφιμα, διψήφιες εξακολουθούν να είναι σε ετήσια βάση οι αυξήσεις στα λαχανικά (17,7%), τα έλαια και λίπα (16,1%), τα φρούτα (13,9%), ενώ μονοψήφιες αλλά σημαντικές είναι οι αυξήσεις στα κρέατα (8,4%), τα γαλακτοκομικά - αυγά (6,7%) και το ψωμί - δημητριακά (4,8%). 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κυβερνοασφάλεια
Κυβερνοασφάλεια και ψηφιακή ευαλωτότητα στο δημόσιο- Μια αόρατη κρίση
Πόσα ακόμη περιστατικά θα χρειαστούν για να αντιμετωπιστεί η κυβερνοασφάλεια όχι ως τεχνικό υποσημείωμα αλλά ως πυλώνας λειτουργίας του κράτους;
Κυβερνοασφάλεια και ψηφιακή ευαλωτότητα στο δημόσιο- Μια αόρατη κρίση