Υπάρχουν 3 τρόποι για να βεβαιωθείτε αν το αυγό που πρόκειται να καταναλώσετε είναι φρέσκο, ώστε να το καταναλώσετε με ασφάλεια. Αρχικά, από την γωνία που «παίρνει» εάν το βυθίσετε σε νερό. Έπειτα, από το πόσο εύκολα ξεφλουδίζεται. Τέλος, από το μέγεθος του αεροθαλάμου.
Βυθίστε το σε νερό
Αρχικά, γεμίστε ένα μπολ με νερό. Έπειτα, τοποθετήστε το αυγό μέσα και άφησέ το για λίγο να ισορροπήσει. Μετά, παρατηρήστε την γωνία που σχηματίζει με τον πάτο του μπολ. Εάν το αυγό «στέκεται ξαπλωμένο» τότε είναι φρέσκο. Αντίθετα, εάν σχηματίζει ορθή γωνία, ή με απλά λόγια «στέκεται όρθιο» τότε είναι μπαγιάτικο.
Άλλοι τρόποι
Αφού βράσετε το αυγό, ξεκινήστε να το ξεφλουδίζετε. Σε ένα φρέσκο αυγό, το κέλυφος συνδέεται ισχυρά με το ασπράδι με τον υποκείμενο υμένα. Άρα, το ξεφλούδισμα είναι σχετικά δύσκολο. Αντίθετα, στο μπαγιάτικο αυγό, το κέλυφος με το ασπράδι δεν συνδέονται τόσο ισχυρά και μπορούμε να το ξεφλουδίσουμε σχετικά εύκολα. Όσο πιο δύσκολα ξεφλουδίζεται, λοιπόν, ένα αυγό, τόσο πιο φρέσκο είναι.
Ένας ακόμη τρόπος αφορά τον αεροθάλαμο -ο χώρος που παρεμβάλλεται μεταξύ ασπραδιού και κελύφους. Μόλις σπάσετε το κέλυφος, παρατήρησε το μέγεθος του αεροθαλάμου Όσο πιο μεγάλος είναι αυτός ο χώρος, τόσο λιγότερο φρέσκο είναι το αυγό που κρατάτε στα χέρια σας.
Πηγή: clickatlife.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη