Όπως ο φούρνος σας, έτσι και το ψυγείο σας έχει σημεία με πιο χαμηλή και πιο υψηλή θερμοκρασία, επηρεάζοντας την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής των τροφίμων σας.
Το σημείο με τις πιο έντονες διακυμάνσεις θερμοκρασίας είναι η πόρτα του ψυγείου. Είναι, άλλωστε, το πιο ζεστό σημείο στο ψυγείο σας. Σκεφτείτε ότι κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα, εισέρχεται ζεστός αέρας, επηρεάζοντας τη θερμοκρασία όλων των τροφίμων που φυλάσσονται εκεί.
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες και οι συχνές διακυμάνσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αλλοίωσης των τροφίμων, ειδικά του γάλακτος και της κρέμας γάλακτος. Παρόλο που ένα λίτρο ή μισό λίτρο γάλα μπορεί να χωρέσει τέλεια στις θήκες της πόρτας του ψυγείου, οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να οδηγήσουν στην πήξη του γάλακτος πριν προλάβετε να το καταναλώσετε.
Επιπλέον, η ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων ευνοείται σε πιο ζεστό περιβάλλον. Όσο περισσότερο εκτίθεται το γάλα στη ζέστη της κουζίνας, τόσο πιο γρήγορα αναπτύσσονται βακτήρια.
Για να διατηρήσετε το γάλα σας φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα, τοποθετήστε το στο πίσω μέρος του ψυγείου, σε ένα ράφι κοντά στο κέντρο ή χαμηλά. Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει, επομένως τα πάνω ράφια μπορεί να έχουν λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία από τα χαμηλότερα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη