katerina-didaskalou-kostas-kostopoulos
Ένα σοκαριστικό περιστατικό που καταγγέλλει ότι της συνέβη με τον κατηγορούμενο πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού», Κώστα Κωστόπουλου, κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η ηθοποιός, Κατερίνα Διδασκάλου.

Καταπέλτης ήταν η Κατερίνα Διδασκάλου στη δίκη του πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλου που κατηγορείται για βιασμό.

Η ηθοποιός κατέθεσε τη δική της εμπειρία με τον σκηνοθέτη λέγοντας: «Εκείνη τη στιγμή μένεις παράλυτος. Δεν το πιστεύεις ότι συμβαίνει. Και εκ των υστέρων έρχεται ο τραυματικός απόηχος. Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις για αυτό, αισθάνεσαι ντροπή, αναρωτιέσαι μήπως φταις εσύ, μήπως έκανες κάτι, φόρεσες κάτι; Και αυτό είναι απαράδεκτο». 

Η Κατερίνα Διδασκάλου τάχθηκε με την πλευρά της καταγγέλλουσας ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, λέγοντας ότι η προσωπική της εμπειρία με τον σκηνοθέτη την έκανε να πιστέψει την καταγγέλλουσα την οποία γνώρισε, όπως είπε, με αφορμή την υπόθεση αυτή.

 

«Αυτόπτης μάρτυρας δεν ήμουν. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι την κοπέλα την πίστεψα γιατί μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο.

«Αυτός αυνανίστηκε, εγώ είχα πάθει σοκ, δεν το περίμενα. Αργούσα και χτυπούσε απ’ έξω η μακιγιέζ. Ήρθε προς τα πάνω μου, εγώ του έλεγα ”τί κάνεις; Χτυπάει και κόσμος απ’ έξω”. Μαζεύτηκα όσο μπορούσα. Προσπάθησε να διεισδύσει. Τελείωσε πάνω μου. Εγώ το είπα στο ΣΕΗ και ότι είναι κατάχρηση εξουσίας και είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο χώρο μας» περιέγραψε η ηθοποιός.

didaskaloy

Ταυτόχρονα αρνήθηκε το γεγονός ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο, ισχυρισμό που πρόβαλε ο Κ. Κωστόπουλος. Αναφερόμενη στη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο, είπε ότι συνέβη στη σειρά «Έρωτας». Μάλιστα, αναφέρθηκε στο περιστατικό που μπήκε στο καμαρίνι της, ενώ εκείνη άλλαζε.

Πρόεδρος: Δεν έκανε κάποια κίνηση..

Μάρτυρας: Ήρθε πάνω μου, τον απώθησα. Μαζεύτηκα για να μειώσω το σωματικό μου εύρος και δεν πτοήθηκε. Ήταν κοντά μου.

Πρόεδρος: Δεν προσπάθησε να διεισδύσει όμως…

Μάρτυρας: Και αυτό προσπάθησε … στο ΣΕΗ είπα ότι αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εκλείπουν από το χώρο μας. Ότι είναι ντροπή και για τα νέα παιδιά.

Πρόεδρος: Γιατί δεν τον καταγγείλατε τότε;

Μάρτυρας: Εκείνη την εποχή είχα τρία παιδιά πολύ μικρά, στην εφηβεία και στο δημοτικό, ήμουν με το σύντροφο μου. Καμία φορά νιώθεις ένοχος ο ίδιος για λάθος λόγους. Μήπως έκανα κάτι που προκάλεσε; Ναι, τότε δεν το είπα. Το ανέφερα αργότερα στο ΣΕΗ, πολύ πριν το metoo.

Στο πλευρό του κατηγορουμένου τάχθηκε η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη,  η οποία στο σήριαλ συνεργαζόταν με τον σκηνοθέτη.

Η ηθοποιός χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο πολύ καλό άνθρωπο, ενώ όπως ανέφερε εξεπλάγην όταν έμαθε ότι τον καταγγέλλουν για βιασμό.

Πρόεδρος: Η καταγγελία της κοπέλας;

Μ. Τζομπανάκη: Δε θέλω να μιλήσω για μια γυναίκα που ήρθε κι έκανε καταγγελία. Δεν ξέρω τι έχει περάσει στη ζωή της. Ήρθε εδώ και ορκίστηκε κι εγώ δε θα μιλήσω εναντίον καμίας γυναίκας. Εγώ ήρθα εδώ να μιλήσω για τον Κωστόπουλο. Θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι συνάδελφοι μου τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Έχω δώσει όρκο και ήρθα να καταθέσω όσα γνωρίζω για τον ίδιο.

Υποστ. Κατηγορίας: Αν σας έλεγα για τις περιπέτειες του κατηγορουμένου;

Μ.Τζομπανάκη: Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κουμάντο στο κρεβάτι του.

Υποστ. Κατηγορίας: Αυτή είναι η ηθική σας προσέγγιση στη ζωή…

Μ. Τζομπανάκη: Το ποια είμαι και το ποια είναι η κοινωνική μου ταυτότητα φαίνεται από το παιδί μου. Σε εσάς μιλάω! Εμείς στην Κρήτη λέμε «στο αδύναμο άλογο κολλάνε οι αλογόμυγες» Εγώ ήρθα εδώ σαν άνθρωπος. 

Η δίκη συνεχίζεται στις 16 Μαϊου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΦΕΚ κατανομής 4.451 θέσεων για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα
Καθορισμός κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση του αριθμού των 4.451 κενών θέσεων που θα καλυφθούν με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών...
ΦΕΚ κατανομής 4.451 θέσεων για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα