αυτοκίνητα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
« Αν κάποιος κινεί το ΙΧ του και είναι δηλωμένο ως ακίνητο, το πρόστιμο είναι 10.000€»

Από την 1η Μαΐου ενεργοποιούνται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ψηφίζονται τις επόμενες μέρες, από 1η Μαΐου θα μπορεί να ενεργοποιηθεί η διαδικασία αυτή[…] Θα φέρουμε μια ρύθμιση ώστε να ενεργοποιηθεί αυτή η διαδικασία[…] αν κάποιος κινεί το όχημά του και είναι σε ακινησία το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 10.000 ευρώ. Είναι μια πολύ σοβαρή παράβαση να κινείσαι με όχημα το οποίο είναι δηλωμένο ως ακίνητο».

«Θα φέρουμε μία ρύθμιση ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, την οποία περιμένει ο κόσμος. Δεν αλλάζει κάτι με τα πρόστιμα. Αν κάποιος κινεί το ΙΧ του και είναι δηλωμένο ως ακίνητο, το πρόστιμο είναι 10.000€», γνωστοποίησε ακόμη.

Παράλληλα, μίλησε για το άνοιγμα της πλατφόρμας TaxisNet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, αλλά και τη διασύνδεση POS των επιχειρήσεων με τις ταμειακές τους μηχανές.

«Αυτό που κάνουμε εφέτος, είναι να τείνουμε μία χείρα εμπιστοσύνης στους λογιστές και τους φορολογούμενους που κάνουν τις δηλώσεις μόνοι τους. Επειδή εφέτος είχαμε να νομοθετήσουμε την αυτόματη υποβολή για λογαριασμό του φορολογούμενου και αυτό πήρε κάποιες μέρες.

Αυτές τις δίνουμε προκαταβολικά μέσα στον Ιούλιο και με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας και περιμένουμε να πράξουν αντιστοίχως οι λογιστές και οι φορολογούμενοι, διότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Άρα, τελευταία μέρα θα είναι η 25η Ιουλίου. Την 31η Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης και για οκτώ δόσεις έως τον Φεβρουάριο», σημείωσε αρχικά ο κ. Θεοχάρης.

«Όποιος αμφισβητήσει το τεκμαρτό εισόδημα, πρέπει να δικαιολογήσει τον τρόπο ζωής του», προσέθεσε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας