Ρούτερ
Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στο Wi-Fi κάθε μέρα, για τη δουλειά μας, την πρόσβαση στις ειδήσεις, την περιήγηση στα social media, ωστόσο είναι ελάχιστοι εκείνοι που γνωρίζουν πραγματικά τι σημαίνει ο όρος «Wi-Fi»;

Υπάρχουν σίγουρα μερικές καλές εικασίες που κυκλοφορούν. Ο τρόπος που γράφεται υποδηλώνει ότι είναι συντομογραφία για κάτι και ο πιο παρόμοιος όρος που μπορεί να βρεθεί με αυτό κατά νου είναι το «hi-fi», που σημαίνει «υψηλή πιστότητα» (high fidelity). Έτσι, το Wi-Fi θα πρέπει να σημαίνει «ασύρματη πιστότητα» (wireless fidelity), σωστά;

Λάθος. Στην πραγματικότητα, το Wi-Fi δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, σύμφωνα με το ιδρυτικό μέλος της Wi-Fi Alliance, Phil Belanger. «Το Wi-Fi δεν σημαίνει τίποτα. Δεν είναι ένα ακρωνύμιο. Δεν υπάρχει κανένα νόημα», δήλωσε ο Belanger.

Τι σημαίνει λοιπόν ο όρος «Wi-Fi»;

Αποδεικνύεται ότι ο όρος Wi-Fi επινοήθηκε από την εταιρεία μάρκετινγκ Interbrand, η οποία ανέλαβε να βρει ένα όνομα που θα ήταν αξιομνημόνευτο σε όλους. Εξάλλου, ο τεχνικός όρος ήταν «IEEE 802.11» – όλα καλά και ωραία αν γνωρίζετε τι είναι τα τεχνικά πρότυπα, αλλά όχι ακριβώς το πιο πιασάρικο όνομα στον κόσμο.

Η Interbrand έφερε στη Wi-Fi Alliance έναν κατάλογο με 10 διαφορετικά ονόματα, αλλά τελικά το Wi-Fi ήταν ο νικητής. Αυτό που αντιπροσώπευε δεν έπρεπε να έχει άμεση σημασία- το θέμα ήταν περισσότερο τι θα προκαλούσε στο μυαλό των καταναλωτών.

«Προτείναμε το όνομα Wi-Fi, καθώς οι πελάτες μας είπαν ότι οι ομοιότητές του με την ήδη ευρέως κατανοητή έννοια hi-fi, τους βοήθησε να κατανοήσουν την έννοια», δήλωσε η Interbrand. «Το όνομα αντικατοπτρίζει ότι, ακόμη και χωρίς καλώδια, το Wi-Fi παρέχει μια σύνδεση υψηλής ποιότητας, χωρίς απώλειες, όπου κι αν βρίσκεστε».

 

Γιατί επιμένει ο μύθος του «wireless fidelity»;

Το Wi-Fi και το hi-fi ακούγονται παρόμοια και προκαλούν παρόμοιες σκέψεις για τα προϊόντα που αντιπροσωπεύουν, αλλά σύμφωνα με τον Belanger, υπάρχει κάτι περισσότερο στο γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο ανένδοτοι στο ότι Wi-Fi σημαίνει «wireless fidelity»(ασύρματη πιστότητα).

«Ο μόνος λόγος που ακούτε κάτι για “ασύρματη πιστότητα” είναι ότι κάποιοι συνάδελφοί μου στην ομάδα φοβόντουσαν. Δεν καταλάβαιναν το branding ή το μάρκετινγκ. Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα χρησιμοποιούσαν το όνομα “Wi-Fi” χωρίς να έχουν κάποια κυριολεκτική εξήγηση» εξήγησε ο Belanger. «Έτσι συμβιβαστήκαμε και συμφωνήσαμε να συμπεριλάβουμε μαζί με την ονομασία και το σλόγκαν “The Standard for Wireless Fidelity”».

«Ήταν μια αδέξια προσπάθεια να βρούμε δύο λέξεις που να ταιριάζουν με το Wi και το Fi. Αυτό ήταν όλο».

Αυτή η ατάκα αποσύρθηκε αργότερα από τη Wi-Fi Alliance, αφού το Wi-Fi άρχισε να αυξάνει την επιτυχία του, αλλά είναι σαφές ότι έχει κάποια μακροχρόνια δύναμη προσκόλλησης όταν πρόκειται για τη λαϊκή σκέψη.

Πηγή: foxreport.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα